Hlavní obsah

Na předvolební akci ANO hodil muž po Babišovi vejce

Reklama

Na předvolební akci hnutí ANO nazvané sousedská večeře, hodil po Andreji Babišovi jeden z přítomných vejce. Předsedu hnutí netrefil a Babišova ochranka ho převezla na policii.

Článek

Mladý muž hodil na předvolební akci hnutí ANO po premiérovi Andreji Babišovi vejce. Po osmé hodině, kdy už akce na Pankráci oficiálně skončila, se zde ještě předseda hnutí zdržoval. Při rozhovoru s reportérkou Seznamu na premiéra přilétlo vejce, které od něj přistálo asi deset centimetrů. Babišova ochranka muže okamžitě zpacifikovala a převezla ho na policejní stanici.

Více zde:

Hnutí ANO dnes na pražském Pankráci pořádalo od pěti hodin předvolební akci s názvem sousedské večeře. Zde se podával domácí kvasový chléb s bůčkovou pomazánkou a jarní cibulkou a pro ty, co nejí maso, varianta s čerstvým sýrem, domácí bramborák se zelím, ale i guláš, nebo klobásy.

Na čtvrtečním meetingu hnutí vydali pracovníci cateringu nejméně 1500 porcí jídla. Akce se účastnil kandidát na pražského primátora za ANO Petra Stuchlíka i předseda hnutí Andrej Babiš. Ten se nejdříve se fotil se svými příznivci a poté vystoupil s projevem na pódiu.

Kromě jídla hnutí na akcích svým příznivcům čepuje zadarmo i pivo nebo vaří kávu. Místo koblih se podává drobenkový koláč s jablky. Připraveny jsou i akce pro děti. Celkem se má na území Prahy uskutečnit dalších 12 podobných akcí.

Video: Seznam Zprávy

Menu podle hnutí ANO

Jídlo:

Domácí kvasový chléb s bůčkovou pomazánkou a jarní cibulkou

Domácí kvasový chléb s pomazánkou z čerstvého sýra a pažitkou

Zelný salát s křenem a jablky

Domácí bramborák se zelím

Tradiční hovězí guláš s čerstvou červenou cibulkou a kvasovým chlebem

Variantně výběr domácích klobás – papriková, šunková, bavorská s křenem a hořčicí

Domácí drobenkový koláč s jablky

Pití:

Točené pivo Velkopopovický Kozel 11°

Nealkoholické pivo Radegast Birell

Domácí okurková a malinová limonáda

Neperlivá voda s limetami a mátou, perlivá voda s citronem

Výběr kávy (espresso, cappuccino, caffé latté, příchutě do kávy)

Kolik bude tenhle předvolební bufet pro voliče stát, nikdo nechce říct. Na transparentním účtu se zatím platby za sousedské večeře neobjevily.

Jídlo prý ale překvapivě nebude připraveno z výrobků pocházejících z firem ze svěřenského fondu Andreje Babiše. „Máme své dodavatele, důležitá je pro nás kvalita. Od koho ale suroviny odebíráme, vám říct nemůžu, nechci nikoho poškodit,“ řekl Seznamu Jan Kantor, jednatel společnosti Prague Catering, která bude občerstvení na akci zajišťovat.

Reklama

Související témata:

Doporučované