Hlavní obsah

Gus Gus předvedli v Praze strhující show

Gus Gus v Praze: Islandské duo poskytlo TV Seznam exkluzivní rozhovor.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Elektronická legenda Gus Gus přijela zopakovat svůj úspěch z Colours of Ostrava do vyprodaného klubu Roxy v Praze. Exkluzivní rozhovor poskytli štábu Slavných.

Článek

„Nějaké koncerty jsme s novým albem Lies Are More Flexible odjeli na jaře. Byli jsme v Německu, Polsku a na Ukrajině. Samozřejmě jsme měli další koncerty i v létě. Bylo opravdu skvělé vidět, jak nové album zapadá do živého setu. A jak jsou nové songy vždycky mnohem silnější naživo,” říká polovina současného dua Gus Gus Birgir Þórarinsson.

V nultých letech byste těžko hledali DJe, který by jejich vinyl ve své brašně nevláčel ze štace na štaci. Svět tehdy uhranuli svým zvukem, který působil mezi tehdejší elektronickou hudbou jako zastřený maják v mořském oparu.

Jakousi temnou auru totiž nepodněcují pouze mlhou a světly na svých koncertech, ale také tím, že pochází z islandského Reyikjavíku.

Více než dvacetiletá cesta od prvního k současnému albu byla velmi spletitá. Projekt Gus Gus totiž ve svých začátcích čítal desetičlenný ansámbl, který se postupem času vyprofiloval až v současné duo.

V dobách vzniku projekt intenzivně koketoval s filmem. Dva z bývalých členů tak například točí videa a reklamy pod hlavičkou Arni & Kinski.

„Na začátku byla spousta lidí ze všech různých míst. Každý byl umělec a každý měl něco, čím by přispěl projektu Gus Gus. Tenkrát to byla jedna velká rodina. Nyní jsme jen dva. Cesta od velkého kolektivu k dynamickým nám dvěma je zkrátka cesta. Samozřejmě hudebně, ale také kapelně. Zkusili jsme si pracovat se spoustou lidí a teď jsme sami sebou. Jsme sami dva, užíváme si to,” vysvětluje rovněž zakládající člen Daniel Ágúst Haraldsson.

Více o Gus Gus a jejich pražském koncertě se dozvíte v úvodním videu.

Reportáž je součástí magazínu Slavní, který můžete sledovat každou neděli od 21 hodin na Televizi Seznam.

Jak naladit TV Seznam?

Reklama

Doporučované