Hlavní obsah

Guvernér New Jersey si užíval na uzavřené pláži. „Vypadni," vyzval ho transparent za letadlem

Novináři guvernéra vyfotili na pláži z letadlaVideo: AP

 

Reklama

Guvernér New Jersey Chris Christie uzavřel pláž a další turistické atrakce kvůli neschválenému rozpočtu. Novináři ho ale vyfotili, jak se na místě s rodinou sluní.

Článek

„Vypadni sakra z té pláže," vyzýval transparent za letadlem guvernéra amerického státu New Jersey Chrise Christieho. Politik čelí kritice za to, že si užíval sluníčka na veřejné pláži, která byla pro návštěvníky z důvodu neschváleného rozpočtu uzavřena.

Transparent reagoval na Christieho známé prohlášení před hurikánem Katrina v roce 2011. Tehdy také lidem doporučoval, ať „vypadnou z pláží”.

Tentokrát svůj vlastní pobyt na pláži obhajoval. Ještě v neděli na tiskové konferenci přitom Christie tvrdil, že si sluníčka neužíval. „Ne, dneska žádné slunce," řekl guvernér.

Novináři mu tuto otázku položili kvůli tomu, že do svého úřadu v Trentonu, metropoli New Jersey, přiletěl helikoptérou z guvernérské rezidence ve státním parku Island Beach, jehož pláže jsou nyní pro veřejnost uzavřené.

Později ale americká média zveřejnila letecké fotografie, na kterých je Christie na pláži s rodinou. Christieho úřad následně uvedl, že guvernér si skutečně sluníčka neužil, neboť měl na hlavě čepici. Také sdělil, že Christie byl na pláži jen krátce a hned poté se vydal opět do kanceláře.

Po zveřejnění fotek ale guvernér rétoriku změnil. „To je naše sídlo a my máme právo tam být, kdykoliv budeme chtít,” uvedl Christie později na tiskové konferenci.

Christie patří k nejméně oblíbeným guvernérům New Jersey v novodobé historii a popularitu si nezvýšil aktuální kauzou ani uzavřením státních parků a dalších turistických atrakcí během prodlouženého víkendu.

V New Jersey jsou nyní uzavřeny státní úřady a instituce, které nejsou nezbytné pro chod samosprávy. Podle Reuters zůstalo na nucené dovolené v úterý přes 30 tisíc zaměstnanců státu New Jersey. Uzavřená zůstala i „Christieho” pláž, celých jejích 16 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Doporučované