Hlavní obsah

Hacker vyhrožoval Babišovi a jeho rodině. Soud ho teď neveřejně odsoudil

Foto: Profimedia.cz

Soud odsoudil mladíka, který vyhrožoval Andreji Babišovi.

Reklama

Hacker z Ostravy dostal podmíněný trest. Před dvěma roky tehdejšímu ministru financí opakovaně posílal výhrůžky přes sociální sítě.

Článek

Ostravský okresní soud potrestal dvacetiletého muže, který vyhrožoval Andreji Babišovi a jeho rodině. Výhrůžky mu adresoval v době, kdy byl Babiš v Sobotkově vládě ministrem financí.

Odsouzený Roman H. z Ostravy dostal podmíněný trest.

Soud minulý týden verdikt vynesl takzvaným trestním příkazem, tedy bez veřejného projednání. Pokud by odsouzený proti němu podal odpor, bude líčení u ostravského okresního soudu veřejné.

„Jde o podmíněný trest dvanácti měsíců se zkušební dobou na čtyřiadvacet měsíců. Navíc by měl státu propadnout jeho počítač,“ řekl Seznamu mluvčí ostravského soudu Lukáš Delong.

Sobotka, Zaorálek a další internetové útoky proti politikům:

U soudu případ skončil poté, co mladík, který se hlásil k hackerské skupině Anonymous, před dvěma roky tehdejšímu ministru financí opakovaně posílal výhrůžky přes sociální sítě.

Požadoval po něm, aby zrušil část nového zákona o loteriích. Šlo konkrétně o paragrafy, které neumožňovaly sázení po internetu.

Výzvu ještě doplnil o fotografie Babišovy manželky a jeho dětí. „Pokud by prošla EET, my přitvrdíme - a to hodně brutálně. StBáku, poslední varování,“ napsal v jedné z výhrůžek.

Později pak tvrdil, že zveřejní údaje Babišovy dcery na jedné z erotických seznamek. Což podle obžaloby bral Babiš jako těžkou újmu.

Žalobce viní mladíka také z toho, že měl ve svém počítači nainstalován software umožňující kybernetické útoky. Cílem útoků měl být vedle Babiše také i Úřad vlády nebo Ministerstvo financí.

Reklama

Doporučované