Hlavní obsah

Hackeři napadli americká média, útok pocházel ze zahraničí

Cílem útoku bylo vyřazení našich serverů z provozu, uvedly Los Angeles Times.

Reklama

Kybernetický útok narušil provoz významných amerických novin. Podle jednoho z napadených deníků Los Angeles Times útok pocházel nejspíše ze zahraničí.

Článek

Tisk a distribuci listu Los Angeles Times a některých dalších významných amerických novin v sobotu narušil kybernetický útok. Informovala o tom v neděli agentura Reuters.

Podle zdroje listu Los Angeles Times obeznámeného se situací kybernetický útok zřejmě pocházel ze zahraničí. „Domníváme se, že cílem útoku bylo spíše vyřazení infrastruktury, konkrétně serverů, z provozu než snaha o krádež informací,“ uvedl zdroj.

Útok vedl ke zpoždění v distribuci sobotních vydání novin, včetně listů Chicago Tribune a Baltimore Sun společnosti Tribune Publishing. Podle mluvčí firmy poškodil virus systémy využívané při výrobě a distribuci novin.

Útok se týkal novin sdílejících produkční platformu v Los Angeles. Zasáhl rovněž distribuci vydání listů The Wall Street Journal a The New York Times pro západní pobřeží Spojených států, píše Los Angeles Times. Dalšími napadenými novinami byly Fort Lauderdale Sun-Sentinel. Virus zde vyřadil z provozu celou produkci. Noviny to uvedly na svých webových stránkách.

Ministerstvo vnitřní bezpečnosti Spojených států se k incidentu vyjádřilo následovně: „Zaznamenali jsme zprávy o možném kybernetickém útoku, který zasáhl naše média. Spolupracujeme s vládou, abychom lépe porozuměli celé situaci.”

Reklama

Doporučované