Hlavní obsah

HaDivadlo se připomene výstavou, hrát začne po prázdninách

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnské HaDivadlo se příznivcům připomene pouliční výstavou. Třicet výstavních panelů s fotkami z inscenací, doplněnými o autentické reakce diváků, najdou ode dneška do 1. června na různých místech v centru Brna.

Článek

Do plného provozu se HaDivadlo po rozvolnění epidemických opatření vrátí postupně. V sále plánuje hrát až od září.

Výstava dostala název Ahoj z HaDivadla! Podle tvůrců má být symbolickým pozdravením kolemjdoucím. Panely expozice vytváří krátkou trasu v okolí divadla a zavedou zájemce nejen přímo do Alfa pasáže, kde HaDivadlo sídlí, ale i na brněnská náměstí a do uličky Václava Havla. Úvodní panel expozice, včetně mapky všech dalších míst, je přímo před vstupem do HaDivadla v Alfa pasáži. Panely dokumentují 18 inscenací, které má studiová scéna nyní na repertoáru.

„Kolektiv HaDivadla zatím pokračuje v projektech zahájených v době nucené uzávěry. Na webu zed.hadivadlo.cz od 2. dubna do 6. června postupně zveřejňuje multimediální verzi připravované inscenace Zeď na motivy románu Marlen Haushoferové. HaDivadlo také vytváří podcast Budoucnost divadla a chystá knižní vydání hry Naši – Studie rozhovoru o klimatické krizi, stejně jako autorské profesionální záznamy inscenací,“ uvedla mluvčí divadla Marie Rotnáglová.

První živá událost v podzemí Alfa pasáže se odehraje od 19. do 21. srpna. Bude to společný projekt HaDivadla a platformy Terén s názvem Dům oddechu a kultury. V září je na programu série tří představení věnovaných všem, kteří se aktivně podíleli na zdolání pandemie. První nově uvedená inscenace po pandemii bude Moby Dick s premiérou 7. září, poté jevištní podoba Zdi s premiérou 16. října. V listopadu HaDivadlo uvede autorskou inscenaci v režii Jiřího Austerlitze, jejíž zkoušení právě probíhá.

Reklama

Doporučované