Hlavní obsah

Hádka na ulici v Seattlu skončila střelbou. Zemřela svědkyně, další jsou ranění

Ilustrační foto.

Reklama

Nejméně jeden člověk přišel o život a dalších pět jich bylo zraněno při střelbě v Seattlu v americkém státě Washington. S odvoláním na sdělení policie o tom informovala agentura Reuters. Zpravodajský web BBC s odvoláním na hasiče uvedl, že na místě zemřela žena a další oběti byly ve vážném stavu převezeny do nemocnice. Po pachatelích policie stále pátrá.

Článek

Policie bližší podrobnosti k incidentu, který se stal na chodníku ve čtvrti lemované obchody, neuvedla. Místní televizní stanice KOMO-TV ale s odkazem na svědky popsala, že se na ulici hádali dva muži, kteří nakonec proti sobě vytáhli zbraň. V jejich blízkosti ale bylo mnoho kolemjdoucích.

Všichni postřelení byli podle KOMO-TV náhodní svědci, zatímco oba střelci z místa činu uprchli. „Byla to čirá panika,“ uvedl svědek, který se představil jako Bill, a poznamenal, že slyšel střelbu a následně viděl lidi utíkat. „Nikdy jsem nic takového neviděl,“ dodal.

Policie v Seattlu na Twitteru napsala, že detektivové vyšetřují incident, při kterém bylo šest lidí zraněno, z toho jeden smrtelně. Mluvčí hasičů uvedl, že střelnému poranění na místě podlehla žena ve věku kolem 40 až 50 let.

Mluvčí místní nemocnice uvedla, že sedm obětí střelby bylo převezeno na urgentní příjem. Podrobnosti o jejich zdravotním stavu ale nesdělila.

Podle KOMO-TV je mezi zraněnými devítiletý chlapec. Vážně zraněna byla podle televize také pětapadesátiletá žena. Dva pachatelé jsou podle stanice stále na útěku.

Reklama

Doporučované