Hlavní obsah

Hala v pisárecké vozovně v Brně se rozzáří národními barvami

Foto: Getty Images

Ilustrační fotografie.

Reklama

Hala pro údržbu a očistu tramvají v brněnských Pisárkách se ve středu po setmění rozsvítí národními barvami, připomene tak Den vzniku samostatného československého státu.

Článek

„Halu v pisárecké vozovně využívá dopravní podnik od letošního května a barvami české vlajky se rozzáří její členitá hliníková fasáda o délce 117 metrů,“ informovala mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková.

„Naše nová hala je výraznou dominantou této části města a sklízí mezi laickou i odbornou veřejností velký úspěch. Proto jsme chtěli, aby svým speciálním nasvícením upozorňovala na významné svátky v roce. Nechali jsme ji naprogramovat v několika barevných kombinacích, které se budou měnit dle aktuálních příležitostí,“ uvedl ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek.

Na speciální barevné schéma se mohou lidé těšit také 17. listopadu nebo v období Vánoc. V noci by fasáda také měla v každou celou hodinu blikat podle aktuálního času.

Hala je součástí druhé etapy modernizace vozovny, která stojí včetně projektu zhruba 420 milionů korun. Budova nedávno získala zvláštní ocenění České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě v soutěži Stavba roku 2020.

Reklama

Související témata:

Doporučované