Hlavní obsah

Halloween v Hollywoodu: Universal Studios se změnilo v dům hrůzy

Hollywoodské filmové studio připravilo návštěvníkům na Halloween hororovou expoziciVideo: AP

 

Reklama

Hollywoodské filmové studio Universal Studios připravilo na Halloween speciální expozici. Návštěvníky doslova vtáhlo do hororových filmů, jako je například série Saw, postapokalyptický seriál The Walking Dead i American Horror Story.

Článek

Halloween, který v anglicky mluvícím světě lidé oslavují 31. října, je neodmyslitelně spjatý s vyřezanými dýněmi, strašidelnou výzdobou a večírky. Velkolepě tento anglosaský svátek ale pojali filmaři z hollywoodského studia Universal Studios. To se jako každý rok změnilo v jeden velký živoucí dům hrůzy.

Lidi do studia lákají především autenticky ztvárněné postavy a scény ze známých filmů a seriálů, jako je například série Saw, postapokalyptický seriál The Walking Dead nebo American Horror Story.

Halloween se slaví večer před křesťanským svátkem Všech svatých a údajně vznikl v Irsku, někteří etnologové ale věří, že pochází už z keltského Samhainu.

Tento zvyk si do českého prostředí pozvolna hledá cestu. Typickou výzdobou jsou vyřezané dýně, dalšími motivy jsou čarodějnice, kostlivci, duchové a černé kočky. V Česku nadále zůstává hlavním svátkem přelomu října a listopadu Památka zesnulých, lidově Dušičky.

Reklama

Související témata:

Doporučované