Hlavní obsah

Háma a Wehrenberg se na konci června stanou Hamlety v pohádce

Jak se Jakub Wehrenberg dostal od herectví k režii?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jakub Wehrenberg a Aleš Háma jsou členové skupiny Hamleti. Společně s nimi kapelu tvoří ještě Dalibor Gondík a Hardy Marzuki. Na konci června zahrají koncert Hamleti v pohádce.

Článek

Kapelu založili v roce 1996. „My říkáme, že spolu hrajeme 20 let. Ale říkáme to už osm let. Fungujeme ještě dnes,” říká Jakub Wehrenberg. Koncert v Lucerna Music Baru má kapela Hamleti naplánovaný na 24. června. „Zveme kamarády muzikanty a pěvce, kteří si přijdou zazpívat tématické songy. Letos to budou Hamleti v pohádce. V minulosti už jsme měli Hamlety na plovárně, v USA nebo načerno,” vysvětluje Aleš Háma.

Bude to trochu pohádka a trochu koncert. „Má to jedno téma, možná tam budou kostýmy. Na pódiu se objeví dechová sekce, klavírista, sboristky a Kühnův dětský sbor. A jako tradičně s námi zazpívá třeba Monika Absolonová, Ondra Ruml, Roman Vojtek nebo Milan Peroutka,” říká Aleš Háma.

Jak se Jakub Wehrenberg dostal od herectví k režii a kolik let letos oba slaví od konzervatoře, na to se podívejte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované