Hlavní obsah

Hana Gregorová o novém divadle: Jsem režisérka „cukr a bič”

Herečka Hana Gregorová navštívila studio Slavných.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Divadlo Radka Brzobohatého založila Hana Gregorová v době, kdy její manžel musel opustit Divadlo na Vinohradech. Chtěla mu dopřát možnost hrát kdykoliv a cokoliv. A jak říká, bylo to sice náročné, ale správné rozhodnutí.

Článek

Řešila celý chod, finance a Radek Brzobohatý se tak mohl věnovat jen své vášni - herectví. Po jeho smrti ve svém úsilí pokračovala, ale dospěla do bodu, kdy chtěla jen režírovat a hrát a starosti přenechat někomu jinému, proto divadlo prodala. Nové vedení však s jejím pokračováním nepočítalo, a tak byla najednou bez milované práce: „Tenkrát mi zavolala kamarádka, se kterou jsme se znaly léta a pořádaly spolu spoustu akcí. Oslovila mě, abych pracovala pro ni,” vysvětlila Gregorová.

A tak vzniklo Divadélko Radka Brzobohatého, které slaví velký úspěch a jeho obsazení tvoří převážně mladí herci: „V inscenaci Boeing aneb Tři letušky v Paříži hraje třeba Miluška Bittnerová, kterou alternuji, dále třeba Evička Burešová, Evička Perkausová, Bára Mottlová, David Gránský, Vojta Efler a další. Musím říct, že mladé, talentované a pokorné herce měl vždycky rád Radek i já. A v této hře jsou všichni úžasní," dodala herečka. Naopak prozradila, že co jako režisérka vždycky nesnášela, bylo, když herec přidal ke své roli něco navíc, nehodilo se to a on nebyl ochotný to uznat. A tak občas musela a musí i zakřičet: „Umím to, ale nemám to ráda. Jsem spíš jako cukr a bič.”

Co si Hana Gregorová myslí o dnešní a dřívější tvorbě a na co dalšího se můžete v jejím divadle těšit? To se dozvíte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované