Hlavní obsah

Hapal není univerzální viník. Fotbalový glosář hledal skutečný důvod sparťanské ostudy

Pondělní fotbalový glosář Luďka Mádla a Jiřího Hoška.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rok po výpadku s CZ Bělehrad zaskočila sparťany úspěšná sestava jiného srbského týmu, Spartaku Subotica. Sezona je na samém začátku a Sparta už vyměnila trenéra.

Článek

Přišel v březnu, skončil už v červenci - Pavel Hapal novou úspěšnou éru fotbalové Sparty jako její trenér nyní nevybuduje, z funkce ho odvolali.

Fotbalový glosář zjišťoval, proč se stal jen dalším z dlouhé řady neúspěšných trenérů Sparty. Došel k závěru, že po odborné linii nevnesl Hapal do hry a fungování Sparty nic oslňujícího. Na druhou stranu se podle Luďka Mádla stal další položkou na seznamu koučů, kteří jsou ve Spartě k neúspěchu tak trochu dovedeni a předurčeni.

„Sparta už dlouhá léta nefunguje jako standardní fotbalový klub,“ míní Mádl. Poukazuje na to, že velkou část rozhodovacích pravomocí si ve své kompetenci a správě drží či držel přímo majitel klubu Daniel Křetínský.

I proto se v managementu obklopil suitou přikyvovačů a kamarádů. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Neúspěchy v kvalifikaci Ligy mistrů ustaly, to proto, že Sparta už se přesunula k ještě většímu trápení, marně teď „buší“ na postup přes druhé předkolo Evropské ligy.

Loni se zasekla na CZ Bělehrad, pod Hapalovým vedením teď v Srbsku prohrála po slabém výkonu 0:2 se Suboticou. S odvetou už se na Hapala nečekalo, tým dočasně převzal sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata:

Doporučované