Hlavní obsah

Harry a Meghan mají nový problém. Jde o jejich obživu

Foto: Profimedia.cz

Značka Sussex Royal by mohla zajistit Harrymu a Meghan značné příjmy.

Reklama

Na jméně vévodského páru se chtěl již v minulosti někdo přiživit.

Článek

Vévodský pár ze Sussexu – princ Harry a jeho žena Meghan – se rozhodl jít vlastní cestou a dát „výpověď“ v královské rodině. Ve středu to nečekaně oznámil na sociálních sítích. Královský dvůr teď překotně řeší, jak zajistit ochranu páru a nastavit nově vztahy v rodině. I to, kolik jim na živobytí bude rodina přispívat. Harry s Meghan ovšem plánují, že si budou sami vydělávat. A zajistit jim to má zřejmě i značka Sussex Royal, kterou si před nedávnem zaregistrovali.

O tu ale budou muset podle nových informací zabojovat. V systému žádostí o evropskou ochranu se totiž zjevil nový zájemce, který by chtěl výrobky pod tímto označením chránit, píše deník The Guardian.

„Jde zřejmě o pokus přiživit se na jejich značce poté, co jsme uvedli, že jim zbývá požádat o ochranu mimo Spojené království,“ píše deník s tím, že žadatel pod jménem Ui Phoenix Kerbl je podle všeho z Itálie a zaregistroval si známku v němčině a jako druhý jazyk uvedl angličtinu.

Pokud by mu Evropský úřad na ochranu duševního vlastnictví (EUIPO) vyhověl, měl by chráněných šest kategorií výrobků. Konkrétně kosmetiku, šperky, alkoholické nápoje, dětské hračky nebo sportovní potřeby.

Přitom podobné výrobky by chtěli mít chráněny právě Harry s Meghan. Ti teď budou mít šanci se u úřadu bránit. Ostatně děje se tak v jednom z pěti případů nových žádostí o zaregistrování značky.

Není to přitom prvně, kdy se někdo zkouší na jejich jméně přiživit. Vloni v dubnu to zkusil v Británii někdo z Malty pod jménem John Burnett. Značku Sussex Royal chtěl používat na stovky výrobků od podprsenek až po energetické nápoje.

„Ukazuje to, jak je pro ně nyní důležité si ochránit značku. Je ovšem otázkou, zda jim královna dovolí nadále používat titul a značku spojenou s britskou monarchií,“ zhodnotila pro Guardian expertka na duševní vlastnictví Sally Britonová.

Reklama

Související témata:

Doporučované