Hlavní obsah

Harvey Weinstein čelí obvinění ze sexuálního obtěžování šestnáctileté dívky

Harvey Weinstein čelí dalšímu obvinění z obtěžování – tentokrát 16leté dívky.Video: AP

 

Reklama

Americký producent Harvey Weinstein byl v nově rozšířeném soudním procesu obviněn ze sexuálního obtěžování šestnáctileté polské dívky. Deník The Independent uvádí, že měl Weinstein podle vyjádření soudu dívku vzít do jeho bytu v newyorské čtvrti Soho a tam po ní vyžadovat sexuální styk. Dívka je tak nejmladší z téměř stovky údajných producentových obětí.

Článek

Podle soudních dokumentů se dívka v roce 2002 přestěhovala z Polska do Spojených států v naději, že se zde stane herečkou. V tu dobu též potkala Weinsteina na akci, kterou pořádala její modelingová agentura. Podle serveru Sky News Weinstein dívce vyhrožoval a tlačil na ni se slovy, že „se zasloužil o kariéru Penélope Cruzové a Gwyneth Paltrowové a že ani jedna z nich by bez něj nemohla pracovat”. Tím jí měl naznačovat, že pokud odmítne jeho sexuální požadavky, dívka se vzdá šance prorazit v Hollywoodu. Následně si dle dokumentů měl sundat kalhoty a násilím dívku donutit k dotekům a masáži.

Weinstein všechna obvinění popřel, podle vyjádření jeho právníka Benjamina Brafmana pro Sky News je toto tvrzení absurdní a bude prokázáno, že je nepravdivé.

Producent byl v květnu obviněn ze šesti trestných činů souvisejících se sexuálním obtěžováním a napadením tří žen, jedna z nich později obvinění stáhla. Ze sexuálního obtěžování Weinsteina nařkly od roku 2017, kdy padla první soudní obvinění, desítky dalších žen.

Reklama

Související témata:

Doporučované