Hlavní obsah

Záběry z podzemí: Nebylo úniku. Tady přívalová vlna zaskočila nešťastnou čtveřici

Hasiči znovu pátrají po nezvěstném muži, který zmizel při sobotní bouřce v Praze. Takto vypadá jejich hledání.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Při víkendové bouřce a přívalovém lijáku se utopila žena, byla nalezena ve Vltavě u Jiráskova mostu. Po jednom muži se pátrá, další dva lidé byli zachráněni už v sobotu těsně po neštěstí.

Článek

Potápěči pražských hasičů pokračují v pátrání po nezvěstném muži, kterého v sobotu odpoledne při hledání takzvaných kešek zřejmě spláchla přívalová vlna v podzemní části Motolského potoka. Vrátili se do stoky potoka i na smíchovskou náplavku, kde potok vytéká do Vltavy.

Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

V řece a u jejích břehů hledají policisté z poříčního oddělení. „Mají s sebou i potápěčskou techniku, v případě, že by byla potřeba,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Pomáhat by jim i dnes měla podle mluvčího také městská policie se člunem.

„Potápěči pražských hasičů se pustí do práce na náměstí 14. října v Praze 5,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Pohřešovaný muž byl součástí čtyřčlenné skupiny, kterou ve stoce dlouhé přes čtyři kilometry překvapil prudký liják. Dva z nich se zachránili, lékaři motolské nemocnice jim ošetřili drobná poranění. Sedmadvacetiletou ženu našli v sobotu večer policisté utonulou pod Jiráskovým mostem.

Pátrání po mladíkovi začalo v sobotu, v neděli pokračovalo od dopoledne zhruba do 17:00. Do podzemního tunelu, kterým Motolský potok protéká od Košíř na smíchovskou náplavku, hasiči vstupují na různých místech v celé délce stoky.

Po sobotní bouřce byl ještě v neděli v podzemí místy silný proud, hasiči proto museli náročný zásah občas přerušit.

Reklama

Související témata:

Doporučované