Hlavní obsah

Hasiči vyprostili z haly trosky vrtulníku, v němž zahynuli 4 lidé

Trosky vrtulníku, v němž zahynuli čtyři lidé, vyprostili z pobořené haly hasiči.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na místě tragické středeční nehody jsou letečtí vyšetřovatelé, prozkoumají technický stav stroje.

Článek

Hned ráno po středeční tragické nehodě, při níž v plzeňské čtvrti Nová Hospoda spadl malý vrtulník na střechu prázdné výrobní haly a zahynuli při tom čtyři lidé, vyprostili hasiči z poničeného objektu trosky havarovaného stroje.

„S vyproštěním stroje jsme začali v 8 hodin ráno, během několika minut se podařilo vrtulník sundat na zem,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Video: Středeční nehoda vrtulníku

Středeční nehoda vrtulníku v plzeňské čtvrti Nová Hospoda.Video: Petr Černý, Seznam Zprávy

Nehodu, při které přišla o život celá posádka vrtulníku - tři muži ve věku 32, 45 a 57 let a jedna 46letá žena, už také na místě vyšetřují experti Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Do jejich hangáru následně hasiči vrak stroje převezou.

„Tam bude potom podroben zkoumání od motoru po trup, po všechny prvky,“ popsal ČTK zástupce ředitele a vedoucí letového oddělení ústavu Josef Bejdák.

Příčinu nehody by chtěli vyšetřovatelé určit zhruba do konce roku.

Vrtulník se zřítil na prázdnou halu v průmyslové zóně, v budově nikdo nebyl. Vrak zůstal částečně zavěšený na konstrukci střechy, částečně propadl dovnitř haly.

Hasiči pracovali také na stabilizaci budovy, udělali pažení a zpevnili konstrukci. Zřícení budovy podle statika nehrozí.

Reklama

Související témata:

Doporučované