Hlavní obsah

Hasiči vystříhávali pasažéry z horního patra doubledeckeru. Narazil do obchodu

Autobus na jihu Londýna naboural do obchodu s kuchyňskými potřebamiVideo: AP

 

Reklama

Na jihu Londýna vjel patrový autobus na chodník a naboural do výlohy obchodu. V horním patře zůstaly uvězněny dvě ženy. Řidič pravděpodobně dostal záchvat a ztratil vědomí.

Článek

Pro Londýn typický červený patrový autobus, takzvaný doubledecker, skončil ve čtvrtek dopoledne zaklíněný v obchodě Poggen Pohl Kitchen Design Centre na jihu Londýna.

Devět lidí bylo zraněno lehce, řidiče odvezla záchranná služba do nemocnice. Dvě ženy, které zůstaly uvězněny v horním patře, vysvobodili hasiči pomocí speciální techniky, museli je vystříhat ven.

„Naštěstí jsem byl v horním patře vzadu. Všiml jsem si, že se autobus dostal do smyku. Slyšel jsem ránu a viděl jsem, jak se zepředu zleva prodírá autobusem střecha obchodu. Šlo to až ke čtvrté páté řadě sedadel," popsal nehodu jeden z cestujících Andrew Matthews pro web The Independent.

Řidič před nárazem zřejmě ztratil vědomí. „Mluvil jsem s ním. Říkal, že omdlel předtím, než autobus do obchodu narazil. Nic si z toho nárazu nepamatuje," dodala další z cestujících Amy Mullineuxová.

Příčinu nehody bude policie vyšetřovat.

Reklama

Doporučované