Hlavní obsah

Havel byl opravdový hrdina. Vyznamenání bych si vzal i od Putina, říká Jiří Krampol

Výzva s Jiřím Krampolem: o národní hrdosti, vyznamenání od Zemana i obdivu k disidentům.Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Miloše Zemana jsem nevolil, přiznává herec a moderátor Jiří Krampol, který v den výročí sta let od vzniku Československa dostal od prezidenta státní vyznamenání.

Článek

Herec, dabér, bavič a moderátor Jiří Krampol obdržel na Pražském hradě Medaili za zásluhy – tedy za to, že jedenašedesát let baví lidi. Média o něm v posledních dnech referovala jako o obdivovateli a podporovateli Miloše Zemana, Krampol se proti tomu ale ve Výzvě Seznamu ostře ohradil.

„Vadí mi, když mi někdo podsouvá, že jsem obdivovatel Miloše Zemana. Zemana jsem určitě nevolil,“ prohlásil. Současného prezidenta prý zná dvacet let a váží si ho. „Obdivuji na něm naprosto geniální paměť, mluví spatra dvě hodiny. A má dobré bonmoty,“ prohlásil Krampol. Na žádný oblíbený si ale nevzpomněl.

Herci naopak vadí, když Zeman „sáhne do nejhrubšího zrna“, aby někoho rozčílil. Za „velice blbý a nevtipný“ označil třeba Zemanův bonmot, že by pozval české novináře na saúdskoarabskou recepci.

Prezident to prohlásil v souvislosti s nedávnou vraždou saúdskoarabského novináře Džamála Chášakdžího. Za podobně nepovedené pak Krampol označil Zemanovy nedávné narážky na Romy.

Jak hodnotí dobu komunismu? Kterých disidentů si váží a proč by z České republiky nikdy neemigroval?

Podívejte se na celý rozhovor s Jiřím Krampolem v úvodním videu.

Reklama

Doporučované