Hlavní obsah

Havlíčkův Brod postaví adrenalinové sportoviště pro bikery, o dotaci požádal kraj

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Havlíčkův Brod chce postavit adrenalinové sportoviště pro bikery, takzvaný pumptrack. Na akci s předpokládanými náklady okolo dvou milionů korun město požádalo o krajskou dotaci, vybírá na ni už také dodavatele.

Článek

Podle stanovených podmínek by práce měly být provedené od června do září. „Pumptrack je taková novější disciplína pro vyznavače takové spíš adrenalinové cyklistiky,“ uvedl havlíčkobrodský místostarosta Libor Honzárek (TOP 09). Nové sportoviště s rozměry přibližně 25 krát 40 metrů bude navazovat na areál se hřišti u Plovárenské ulice, umístěné bude na pozemku ve směru ven z města. Lokalitu už si podle místostarosty cyklisté našli a zkoušeli tam jezdit v přírodním terénu. „Tak jsme si řekli, že by možná stálo za to vzít to trochu komplexněji,“ řekl.

Kraj požádalo město o 995 tisíc korun, žádost podalo do dotačního programu na podporu cyklodopravy a cykloturistiky. Havlíčkobrodský pumptrack se dostal mezi projekty, které radní kraje doporučili krajskému zastupitelstvu schválit. Krajští zastupitelé budou podle údajů na krajském webu dělení letošních dotací v tomto programu projednávat 11. května.

Pumptrack obsahuje trasy s terénními nerovnostmi a zatáčkami, kde jezdci na kole místo šlapání používají jako hnací sílu „pumpování“, tedy pohyb nahoru a dolů. Kraj Vysočina už dřív podpořil vznik pumptracků v Novém Městě na Moravě, Telči a v Jihlavě.

Stavba v jihlavském areálu Český mlýn začala v březnu, hotová by měla být letos v létě. Podle havlíčkobrodské radnice to bude jeden z největších pumptracků v Česku. Hlavní asfaltová část bude měřit 320 metrů a bude obsahovat zrcadlený okruh umožňující závody ve dvojic. Jde o stavbu přibližně za 3,5 milionu korun.

Reklama

Doporučované