Hlavní obsah

Hazard ho málem zničil, přesto nyní Michael Jordan pomáhá online sázení

Foto: Profimedia.cz

Michael Jordan v nejlepší formě.

Reklama

Láska Michaela Jordana k hazardu kdysi ohrozila i jeho odkaz sportovní legendy, až tak daleko sahala jeho vášeň pro sázky. Nyní se miliardář rozhodl zahrnout rostoucí online herní průmysl do svého portfolia osobních investic.

Článek

Úspěšný basketbalista Michael Jordan je nejnovějším vlastníkem podílu ve významné americké sportovní franšíze, která se prosadila v prostoru hazardních her.

Šestinásobný šampion NBA získal kapitálový podíl ve společnosti DraftKings výměnou za svou roli zvláštního poradce v představenstvu společnosti pro sportovní sázení online. Jde o krok, díky němuž už tak vysoká hodnota akcií firmy ještě vzrostla.

Teď má král basketbalu pro DraftKings poskytovat rady ohledně strategických, vývojových a marketingových aktivit. Informovalo o tom samotné vedení společnosti tento týden.

Krátce po oznámení akcie sázkařské platformy vzrostly až o 12 procent, což tržní hodnotu společnosti vyšroubovalo přibližně o 500 milionů dolarů.

„Michael Jordan patří mezi nejdůležitější postavy sportu a kultury, které navždy předefinovaly moderní sportovní i podnikatelské dějiny,“ uvedl ve svém prohlášení spoluzakladatel a generální ředitel DraftKings Jason Robins.

Podrobnosti o kapitálovém vkladu prozatím nebyly zveřejněny. Jordan je také předsedou a většinovým vlastníkem týmu Charlotte Hornets z NBA. Podle analýzy agentury Bloomberg má tým hodnotu 1,4 miliardy dolarů.

Společnost DraftKings vstoupila na burzu jako veřejně obchodovatelná společnost v letošním dubnu po převzetí společností Diamond Eagle Acquisition.

Jordanovy sympatie k sázení jsou po celém světě dobře známé. Fanoušci si je nedávno mohli připomenout v dokumentu, který odvysílala v letošním roce i americká streamovací platforma Netflix.

Desetidílný trhák „Poslední představení“ přibližuje zákulisí basketbalistů Chicaga Bulls na cestě za šestým titulem. Právě tam je podrobně popisována kontroverzní historie hazardu basketbalového velikána. Podle dokumentaristů v 90. letech Jordanův sklon k hazardním hrám často dokonce zastiňoval jeho hru na hřišti.

Právě podíl v platformě DraftKings je jen nejnovější investicí Jordana. On sám je jednou z nejvíce známých mediálních tváří, spolupracoval s firmami jako jsou Nike, Coca-Cola, Chevrolet nebo McDonald's. Právě Nike vytvořila jeho vlastní veleúspěšnou podznačku pojmenovanou „Air Jordan“.

Pod touto hlavičkou vydali desítky modelů ve stovkách barevných provedení tenisek Jordan. Díky tomu, že po roce 2005 značka Nike výrazně zlevnila a zvětšil se její celkový obrat, tak se on sám paradoxně stal nejvýdělečnějším sportovním penzistou roku 2015 s astronomickým ročním příjmem dvě miliardy korun.

Společnost DraftKings bojuje s konkurenty, jako jsou společnosti FanDuel nebo Flutter Entertainment, o podíl na trhu ve Spojených státech, kde je sportovní hazard stále legální. Podle agentury Bloomberg tyto dvě společnosti představují zhruba dvě třetiny online sportovních sázek.

Reklama

Doporučované