Hlavní obsah

Házenkářská škatulata mezi Zubřím a Plzní. Výsledek zápasu play-off komise zrušila, pak vrátila

Výsledek zápasu play-off byl anulován a následně opět vrácen (zdroj: TVCOM)Video: Jakub Burian, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Semifinálová série mezi házenkáři Zubří a Plzně bude pokračovat za nerozhodnutého stavu 1:1. I když to několik dní vypadalo úplně jinak.

Článek

Úvodní dva duely série skončily výhrou na každé straně. Řídící orgán extraligy mužů ale zrušil výsledek druhého utkání, které vyhrálo domácí Zubří v prodloužení. Důvodem byl neuznaný gól Plzně vteřinu před koncem základní hrací doby, který by Západočechům zajistil překvapivou druhou výhru v sérii.

V prodloužení se následně radovalo Zubří, které vyhrálo 26:24. „Video to jasně prokázalo a já tomuto rozhodnutí dávám za pravdu. Není co řešit," řekl nedávno zvolený prezident Českého svazu házené Jaroslav Chvalný.

Valašský tým se ale proti tomuto rozhodnutí odvolal a u odvolací a kontrolní komise uspěl. Komise to uvedla ve svém vyjádření bez toho, aniž by uvedla další podrobnosti. Sledovaná série tak bude pokračovat za stavu 1:1 na zápasy a fanoušci se mohou těšit na její vypjatý průběh.

„Pro nás je to určitě pozitivní zpráva, ale bude kolem toho ještě spousta emocí," myslí si František Baláš z házenkářského klubu Zubří. Předseda plzeňského klubu Pavel Drobil se tuto informaci dozvěděl až od Televize Seznam. „Beru to na vědomí a budeme s tím muset žít, protože se už nemůžeme odvolat," dodal smířlivě.

Reklama

Související témata:

Doporučované