Hlavní obsah

Hejnová, Maslák nebo nový český rekordman Stromšík ovládli republikový šampionát v atletice

Výběr nejlepších českých atletů, kteří se v Kladně utkali o titul mistra republiky.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Podívejte se na výběr těch nejlepších českých atletů, kteří se o víkendu na Kladně utkali o titul mistra republiky.

Článek

Na kladenském Sletišti o víkendu poměřovali síly ti nejlepší čeští atleti. Běh na sto metrů, přezdívaný královská atletická disciplína, ovládl čerstvý český rekordman Zdeněk Stromšík s časem 10,43 sekundy. Sesazený držitel rekordu Jan Veleba doběhl o 12 setin později pro druhé místo. Sprinterka Klára Seidlová, která v únoru překonala halový český rekord na 60 metrů, triumfovala s časem 11,64 sekundy.

Největší hvězdou, jež o víkendu do Kladna dorazila, byla bezpochyby dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová. Čtvrtka překážek byla pro závodnici, která si kvůli bolavému kolenu musela dát více než měsíční pauzu, úspěšným testem před srpnovým evropským šampionátem v Berlíně.

O jeden z vrcholů mistrovství se v hodu oštěpem postaral Petr Frydrych. Předposledním pokusem s výsledkem 81,60 metru se dukelský oštěpař dostal na třetí místo domácích tabulek a zajistil si účast v Berlíně. Poslední hod 83,85 metru jeho úspěch jen korunoval – dál před ním na MČR hodili pouze jeho kouč Jan Železný a nepřítomný vicemistr světa Jakub Vadlejch.

Reklama

Související témata:

Doporučované