Hlavní obsah

Hejtman Bernard má koronavirus. Test byl pozitivní napodruhé

Foto: Seznam Zprávy

Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard byl pozitivně testován na koronavirus.

Reklama

Pozitivní test oznámila minulý čtvrtek také radní Radka Trylčová (ODS), u níž má nemoc lehký průběh a léčí se doma. V neděli testy ukázaly, že se koronavirem nakazil také náměstek hejtmana Zdeněk Honz (ČSSD).

Článek

Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD) byl pozitivně testován na koronavirus. Informaci sdělil na svém facebookovém účtu.

Ještě v pondělí přitom oznámil, že byl test negativní. Druhý test však virus v těle odhalil.

Josef Bernard byl od konce minulého týdne spolu se zbytkem devítičlenné krajské rady a několika zaměstnanci krajského úřadu v karanténě kvůli jedné z radních, která měla na COVID-19 pozitivní test. Rada kraje proto naposledy jednala 16. března, od té doby spolu radní komunikovali prostřednictvím videokonferencí.

Před třemi dny hejtman informoval o tom, že u něj test koronavirus neprokázal. Dnes ale přišlo opačné zjištění.

„Vážení přátelé, po ukončení karantény a negativních výsledcích testování jsem na sobě pociťoval příznaky mírné svalové horečky a měl jsem teplotu 37 stupňů. Abych nic nezanedbal, nechal jsem si provést opakované testy, které prokázaly, že jsem COVID pozitivní. Dnes jsem nastoupil do druhé karantény. Nyní se cítím opět naprosto zdravý. Ve vedení štábu pokračuji způsobem, který mám už ověřený, tedy prostřednictvím moderních komunikačních prostředků,“ uvedl Bernard na svém facebookovém účtu v pátek.

Podle mluvčí Plzeňského kraje Aleny Marešové se tím na chodu úřadu nic nemění. Většina úředníků pracuje z domova nebo se v práci střídá tak, aby se zaměstnanci co nejméně potkávali, uvedla Marešová. Bernard už při první karanténě informoval o tom, že izolace nijak ovlivní krizové řízení kraje.

Reklama

Související témata:

Doporučované