Hlavní obsah

Hejtmančin manžel se vulgárně zapojil do kampaně. Služební superb v ohrožení

Foto: Seznam Zprávy

Manžel se nechal unést. Měl pocit, že se mě nikdo nezastane, řekla Pokorná Jermanová na vysvětlenou Deníku N.

Reklama

Článek

Proč nemohou mít střední Čechy, největší kraj, konečně normálního hejtmana?

V domácnosti středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové z hnutí ANO panuje s blížícími se krajskými volbami dost velká nervozita. Není divu, říjnová obhajoba křesla v čele největšího regionu se zdá být už skoro ztracena. A tak se do kampaně rozhodl zapojit také hejtmančin manžel, aby pomohl tak, jak sám nejlíp umí a jak je v jeho možnostech.

Patrně nejznámější středočeský kadeřník Jakub Pokorný se rozhodl vyčinit soupeřům, kteří mají tolik drzosti, že chtějí manželku vystřídat v hejtmanské pozici. Teď doufá, že jeho agitace zabere a lidé konečně pochopí, co jsou političtí oponenti zač.

Takže by Jermanová mohla zůstat hejtmankou a na další čtyři roky mu zase dát služební krajský superb v pořizovací ceně přes milion korun, aby mohl doma v Benešově denně jezdit několik kilometrů do práce.

Co se přesně stalo? Jakub Pokorný se na sociálních sítích neomaleně vyjádřil o místopředsedovi ODS Martinu Kupkovi, který celé léto objíždí na kole středočeská města a vesnice se svou kampaní „Postavme kraj na nohy“ a Jermanovou otevřeně kritizuje.

„Dobrý den, pane Kupka, připadá mi, že jste zrovna objevil kopec. Je mi z vás na blití a ještě vedle sebe toho knírače. Parta buzerantů,“ dal Pokorný průchod svému buranství, když tohle napsal pod fotografii na Facebooku, kde Kupka sdílel snímek jedné ze svých cest.

„V českém jazyce voláme pátým pádem, nikoliv prvním. A za zprávu se podepisujeme jménem, nikoliv názvem skupiny, k níž přináležíte,“ reagoval na sociálních sítích nakladatel a knihkupec Jiří Padevět.

Dvě minuty

Pravidelné autorské glosy osobností Seznam Zpráv.

Názory, postřehy, komentáře. Ve dvou minutách, v textu a zvuku, každý všední den.

Archiv všech glos najdete tady, podcasty a další audio Seznam Zpráv tady.

Jakub Pokorný už dříve podobně urazil kandidátku hnutí STAN a starostku Mnichovic Petru Peckovou. I tady se zmohl jen na to, co bylo v jeho silách: „Paní Pecková, je mi z vás zle.“

Později své příspěvky smazal a hejtmanka Jermanová se SMS zprávou Martinu Kupkovi alespoň omluvila. Mezitím se na sociálních sítích objevila spousta vtipů na Pokorného. Třeba ten, že teď přijde trest v podobě „zaražení kapesného, zabavení klíčků od superbu a zaheslovaní internetu“.

Hejtmanka Jermanová, jejíž výčet afér jí musí z vězení závidět i její předchůdce v čele kraje David Rath, dělá vše pro to, aby skončila. V podstatě nikdo z relevantních opozičních stran s ní nechce v kraji vládnout, ani kdyby hnutí ANO vyhrálo. Na středočeské koalici už jsou hlavně díky ní proto předem domluveni ODS, hnutí STAN a Piráti.

Jde jen o to, kdo z nich bude mít nejvíc hlasů a obsadí křeslo hejtmana. Zanedbané střední Čechy, jež se stěží vyrovnávají s přílivem nových obyvatel, by si po Rathovi a Jermanové zasloužily správce, který bude pečovat o víc než jen o svou obec, své kamarády a své partnery.

Reklama

Doporučované