Hlavní obsah

Hejtmanův boj s přesilou, Oto Košta vzdoruje hnutí ANO a nehodlá rezignovat

Večerní zprávy, středa 8. 2. 2017

 

Reklama

Olomoucký hejtman je pod čím dál větším tlakem hnutí ANO, které si ho sice na post vybralo, ale teď chce, aby odstoupil.

Článek

Hejtman Oto Košta dál odmítá výzvy k rezignaci, které mu čím dál ostřeji posílá po třech měsících v křesle hnutí ANO. Nepřipouští ani, že by jakkoli pochybil nebo manažersky selhal. Za výzvou k odstoupení hejtman vidí mocenské hry uvnitř ANO a ambice krajského předsedy hnutí Ladislava Oklešťka. Seznam Zprávy natočily rozhovor s oběma rivaly.

První Čech souzený kvůli IS.

První Čech, který se chtěl přidat k Islámskému státu a obžaloba ho viní z terorismu, poprvé před soudem v Plzni vysvětloval důvody svého počínání. Do Sýrie se Jan Silovský prý nevydal zabíjet, ale nechat se zabít. Sebevražedné sklony měl podle svého tvrzení už v Česku.

Všichni chtějí stát za Amerikou. My ne! Stream představuje Česko Donaldu Trumpovi.Video: Jaroslav Brousil

Česko jako 51. stát USA? Proč ne. Satirické videoklipy, které se strefují do amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho siláckých slov, získávají příznivce po celém světě. Zatímco většina zemí chce být - v nadsázce - druhá na světě, hned za Amerikou, Česko na to jde jinak. Chce stát Americe po boku. A dokazuje to video televize Stream, které naši zemi představuje Donaldu Trumpovi.

Reklama

Doporučované