Hlavní obsah

Herec Baldwin poskytl první rozhovor od tragické střelby při natáčení

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Alec Baldwin.

Reklama

Americký herec Alec Baldwin poprvé po smrti kameramanky Halyny Hutchinsové, kterou dříve tento měsíc neúmyslně zastřelil při natáčení, veřejně promluvil na kameru. Novinářům řekl, že filmařka byla jeho kamarádka.

Článek

Případ označil za „jeden z bilionu“ a poznamenal, že by v zájmu bezpečnosti podpořil omezení používání střelných zbraní při natáčení. Zároveň zdůraznil, že mu policie nařídila vyšetřování nekomentovat.

„Nesmím se k tomu vyjadřovat, protože probíhá vyšetřování,“ řekl herec kameramanům a fotografům při neplánovaném rozhovoru u silnice ve Vermontu. Herec zároveň uvedl, že k podobným nehodám dochází jen velmi zřídka.

Baldwin 21. října při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Hutchinsová přišla o život a 48letý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

„Byla to moje kamarádka. V den, kdy jsem přijel do Santa Fe a začal natáčet, vzal jsem ji s Joelem na večeři,“ řekl Baldwin o Hutchinsové. Poznamenal, že štáb před tragédií dobře spolupracoval.

Nikdo dosud nebyl obviněn, ale pozornost se soustřeďuje na osoby, které manipulovaly se zbraní před smrtícím výstřelem. Prokurátoři také nevyloučili stíhání Baldwina. Americká média uvádí, že Baldwinovi jako herci zřejmě stíhání nehrozí, hvězda snímek Rust ale i produkuje, čímž nese určitou odpovědnost také za průběh natáčení. Baldwin uvedl, že velmi pochybuje o tom, zda bude natáčení pokračovat.

Po tragickém incidentu se ve filmovém průmyslu začaly množit výzvy, aby se při natáčení filmů a seriálů nepoužívaly pravé střelné zbraně, které pro účely natáčení většinou obsahují slepé náboje.

„Vím, že pokračující úsilí o omezení používání střelných zbraní při natáčení je něco, co mě nesmírně zajímá,“ řekl Baldwin. Dodal, že v této oblasti není odborník, ale hodlá podpořit doporučení povolaných, která povedou ke zvýšení bezpečnosti u filmu.

Reklama

Související témata:

Doporučované