Hlavní obsah

Herec Polívka natočil s hudebníkem Rotterem album Zamrzlé úsměvy

Foto: ČTK/Kubeš Slavomír, ČTK

Bolek Polívka.

Reklama

Herec Boleslav Polívka natočil s hudebníkem a dlouholetým kamarádem Davidem Rotterem album Zamrzlé úsměvy. Tvoří jej písně, básně a melodramy, tedy útvary spojující herecký přednes dramatického textu s hudbou.

Článek

„Autoři chtějí připomenout, jak je fantazie hluboká a bezbřehá, jak dokáže člověka povznést a dodat mu sílu a energii do života. Album vyjde začátkem listopadu,“ informoval za oba umělce Vítězslav Charvát.

Autorem a zároveň interpretem absurdních i poetických textů je Polívka, hudbu složil Rotter. Kromě obou spolupracovníků na albu účinkuje několik hostů. Materiál pro CD vznikal v době koronavirových omezení, kdy se umělecký svět vynuceně zastavil, nebylo možné hrát divadlo ani koncertovat pro živé publikum.

„Sic uzavřen v dlouhé karanténě, řádil David s kytarou a zpíval ženě,“ uvedl Polívka o Rotterovi. „Když se ostatní testovali, Bolek textoval,“ doplnil Rotter.

Kompaktní disk si zájemci budou moci pořídit prostřednictvím webových stránek www.davidrotter.com, na pokladně Divadla Bolka Polívky, v kamenných prodejnách knihkupectví Luxor a na streamovacích platformách Audiolibrix a Audiotéka.

Reklama

Související témata:

Doporučované