Hlavní obsah

Herečka Emma Watsonová dala milion liber kampani proti sexuálnímu obtěžování

Herečka Emma Watsonová věnovala milion liber na podporu obětí sexuálního obtěžování. Video: AP

 

Reklama

Britské filmové hvězdy v otevřeném dopise vyzvaly k boji proti sexuálnímu obtěžování. Herečka Emma Watsonová známá ze série o Harry Potterovi darovala v přepočtu 28,5 milionu korun nadaci, která podporuje oběti sexuálního násilí.

Článek

Dvě stovky britských hereček podepsaly otevřený dopis, ve kterém vyzývají ke společnému boji a k ukončení sexuálního obtěžování a násilí. Podepsaly se například herečky Kate Winsletová, Keira Knightleyová, Kristin Scott Thomasová, Emma Thompsonová, Naomie Harrisová a další známé tváře Británie.

K herečkám se přidalo také podle serveru Independent dalších asi 160 aktivistů, charitativních pracovníků a akademiků.

Celebrity se také rozhodly založit nadaci, která podpoří ženy a muže čelící sexuálním útokům na pracovišti. Hvězda ságy Harry Potter Emma Watsonová věnovala milion liber (v přepočtu přes 28 a půl milionu korun) této nadaci. Dostane je britský fond spravedlnosti a rovnosti.

Iniciativa hereček je spojená s předáváním britských cen BAFTA v londýnské Royal Albert Hall. K tomu dojde v neděli večer a sexuální obtěžování bude pravděpodobně hlavním tématem. Mnoho filmových hvězd se symbolicky dostaví v černé barvě.

Proti sexuálnímu násilí bojují již od počátku roku americké hvězdy. Ty přišly s projektem nazvaným Time's Up, jehož členy jsou už stovky hereček. Na lednovém vyhlašování Zlatých glóbů v Los Angeles většina z nich také oblékla černou jako symbolický projev podpory v boji proti sexuálnímu obtěžování a nerovnosti pohlaví.

Reklama

Doporučované