Hlavní obsah

Hi-tech klimatizace topí, čistí vzduch, zabíjí viry i šetří přírodu

Foto: Shutterstock, Shutterstock.com

Dýchat čistý vzduch je možné v každé situaci

Reklama

Za hlavní smysl klimatizace se stále automaticky považuje chlazení. Jenže svět se mění. Klimatizace původně určené jen k ochlazování, slouží i k naprosto opačným účelům než tvůrci očekávali.

Článek

Dnes to dokáže být současně zařízení pro chlazení, tepelné čerpadlo (vzduch – vzduch), čistička vzduchu i ionizátor. A dokonce díky tomu můžete také ušetřit na nákladech celé domácnosti, protože lze získat nárok na odběr levnější elektřiny.

Stále existují jednoúčelové klimatizace základních řad, které jen chladí. Ale pokud jen trochu uvažujete o tom, že třeba budete doma v zimě i topit, nebo zároveň uvažujete o čističce vzduchu, vyplatí se koupit klimatizaci kombinovanou a ve finále ušetřit prostor i peníze. Pro ilustraci, abychom ukázali, co už je dnes dostupné, popíšeme jedno konkrétní řešení od špičky na trhu, společnosti LG.

Klimatizace může být designová záležitost

Klimatizace z řady ArtCool od LG je jednoduše krásná. Přední stěna modelu ArtCool Mirror má zrcadlový povrch, takže odráží všechny ty hezké věci co máte doma a opticky tak maskuje svou existenci lépe než chameleon.

Foto: LG electronics

Klimatizace se může stát designovou součástí interiéru

LG má unikátní pohon

Nejvyšší modely LG, jako jsou ArtCool Mirror nebo DualCool Deluxe mají na rozdíl od konkurence zásadní vylepšení: LG používá kompresor s asymetrickou dvojitou tlakovou jednotkou (DUAL Inverter Compressor). Toto zásadní vylepšení spotřebovává až o 70 % méně elektřiny a současně poskytuje až o 40% rychlejší ochlazení.

Čistý vzduch ve vnitřních prostorách

Tepelná pohoda je jedna věc, ale úplně stejně důležitá je i kvalita vzduchu. Tyto přístroje používají několik extrémně efektivních technologií pro zvýšení kvality vzduchu. Prachové částice ve vzduchu s sebou přenášejí i bakterie a viry. Když vyčistíte vzduch, pomůžete svým plicím i imunitnímu systému.

Foto: LG Electronics

LG klimatizace interiéru sluší

Jak funguje čištění vzduchu od virů a plísní?

UVC záření, kterým se uvnitř těchto přístrojů vzduch ozařuje (technologie UV Nano), rozrušuje DNA virů, bakterií, ale i plísní. A tím je zabíjí. Podle testů TÜV Rheinland jde o 99,99 % bakterií.

UVC záření je naprosto přirozená součást slunečního záření. Je to tedy, jako kdyby vám do bytu svítilo celý den slunce. A jeho intenzitu si můžete regulovat sami.

Foto: LG electronics

Klimatizace zabíjí až 99,99 % bakterií

Vzduch jako v lese a po dešti

Vestavěný ionizér Plasmaster produkuje miliony OH iontů (hydroxylové radikály), které inaktivují také patogenní viry a bakterie a neutralizují alergenní pyly a spory plísní. A také zápach. Tyhle ionty se rozptýlí ve vašem bytě, provedou svou práci a rychle zase zmizí.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované