Hlavní obsah

Historie českého zločinu prodána. Vila zabavená Krejčířovi byla vydražena za 15,8 milionu

Krejčířova vila jde v úterý do elektronické dražby.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

V elektronické aukci stát napodruhé prodal menší ze dvou černošických vil Radovana Krejčíře.

Článek

Exekutoři  v elektronické aukci prodali jednu ze dvou vil Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy.

Nejde sice o tu, z níž Krejčíř v červnu 2005 utekl policistům doslova pod rukama, když ho přišli zatknout a dělali u něho domovní prohlídku, ale i tak má prvorepubliková stavba ve staré části obce podle znaleckého posudku hodnotu 25 milionů 800 tisíc korun.

Vyvolávací cena vily v Černošicích byla nyní 12 900 000 korun. Po několika příhozech se cena vyšplhala na konečných 15,8 milionu korun. Jméno vydražitele dosud není známé, ale o vilu opravdu stál. Byl nejaktivnějším přihazujícím, cenu navýšil celkem třináctkrát.

Exekutoři se poprvé vilu ve staré zástavbě pokusili prodat už loni v létě za 17 milionů korun. Tehdy se přihlásili dva zájemci, ale ani jeden z nich nakonec v dražbě dům nekoupil.

Proto šla vyvolávací cena dolů.

Krejčíř je v současné době souzen v Jihoafrické republice za vraždu drogového dealera. Už loni byl pravomocně odsouzen za podíl na jiné vraždě k trestu 35 let vězení. Nyní mu hrozí až doživotí. Odsouzen je i v České republice. Za podvody, daňové úniky, přípravu vraždy celníka a další trestné činy by měl jít do vězení na 15 let.

Česká republika proto žádá o jeho vydání a loni se pokusila v aukci prodat i jeho větší a honosnější černošické sídlo, obehnané vysokou zdí, jehož vyvolávací cena je stanovena na 65 milionů korun.

Z aukce však v listopadu nakonec sešlo, protože advokáti Krejčířových se proti prodeji odvolali.

Jak to v Krejčířově prvorepublikové vile vypadá, jak je vybavená a jaký v ní měl Krejčíř bazén, se můžete podívat ve videoreportáži.

Reklama

Doporučované