Hlavní obsah

Hledá se Podnikatel roku. Pošlete tip

Nominace do nového ročníku soutěže EY Podnikatel roku právě probíhají.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Společnost EY odstartovala 22. ročník prestižní soutěže EY Podnikatel roku. Znáte skutečnou podnikatelskou osobnost? Přihlaste ji. Otevřete jí tím dveře do elitního byznys klubu.

Článek

Máte ve svém okolí inspirativní podnikatelskou osobnost? Nebo sami podnikáte a chcete se zařadit mezi absolutní špičku českého byznysu? Do 21. října můžete vyplnit přihlášku do soutěže EY Podnikatel roku.

„Hledáme podnikatelské osobnosti na základě nominací. Na stránkách www.podnikatelroku.cz máme nominační formulář a moc nám pomůže, když nám veřejnost pošle svoje tipy na osobnosti, kterých si váží, které je inspirují a které podnikají,“ říká Helena Sladkovská ředitelka soutěže.

Pozvánka do elitního klubu

V Česku se nejlepší podnikatel volí už podvaadvacáté. V minulosti se do elitního klubu zařadili například Zbyněk Frolík, Vlastislav Bříza, Jiří Hlavatý, Kvido Štěpánek, Zdeněk Pelc nebo Jannis Samaras. Naposledy pak Oliver Dlouhý, či král 3D tisku Josef Průša.

EY Podnikatel roku

Kdo se stane nejlepším podnikatelem Česka a bude naši zemi reprezentovat na podnikatelské olympiádě v Monte Carlu? Právě teď vrcholí nominační fáze 23. ročníku soutěže EY Podnikatel roku a tipy na zajímavé podnikatele můžete posílat i vy.

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv, stačí využít formulář na stránkách www.podnikatelroku.cz. Na stejném místě jsou k dispozici také podrobnosti k jednotlivým soutěžním kategoriím, pravidlům, hodnoticím kritériím či složení jednotlivých porot.

Uzávěrka přihlášek i nominací je 21. října 2022.

Hlavním partnerem soutěže jsou Česká spořitelna, hlavním mediálním partnerem je Česká televize a mediálními partnery soutěže jsou magazín Forbes a zpravodajský portál Seznam Zprávy.

„Průměrný věk přihlášených podnikatelů stále klesá,“ říká Helena Sladkovská s tím, že změnilo se i zaměření podnikatelů. „Velmi jsme se posunuli. Před deseti lety to byly klasické továrny. Teď máme daleko více podnikatelů v digitálním odvětví, v IT,“ dodává Sladkovská.

Finále v Monte Carlu

Právě podnikatelé, kteří uspěli v minulých letech budou rozhodovat o vítězi letošního ročníku. „Specifikum soutěže je, že o vítězi rozhodují ti, kteří vyhráli v předchozích letech. Hodnotící kritéria jsou stejná všude na světě. Klíčová je osobnost podnikatele. Stěžejní je, aby to byla osobnost, které si vážíme, která motivuje zaměstnance a své okolí a velmi důležitá je i celospolečenská odpovědnost, nebo udržitelnost. Sledují se ale i finanční ukazatele a mezinárodní přesah,“ dodává Sladkovská.

Vítěze pak čeká nejenom respekt a velké PR ale hlavně celosvětové finále v Monte Carlu, kde se setká s těmi nejlepšími z celého světa.

Potkají se dva podnikatelé. O čem se baví?

Pro podnikatele je ale přínosná už samotná účast v soutěži. „Účast je dostává do komunity skvělých podnikatelských osobností. Můžete se jít s padesátkou inspirativních lidí, se kterými nasdílíte to, co právě řešíte, co vás trápí. Podnikatelé spolu navíc často rozvíjí i nějaký byznys,“ říká Sladkovská.

A o čem se teď podnikatelé, kteří se potkají, baví? Hlavní téma je nedostatek – lidí i materiálů.

„Podnikatelé vidí nárůst cen vstupu a mnohdy i jejich nedostatek. Podnikatelé, kteří mají dlouhodobější projekty, třeba i stavební, tak je tam určitá obava, zda vůbec projekt dokáží zrealizovat tak, aby tam byla nějaká zisková marže,“ dodává Sladkovská.

Reklama

Doporučované