Hlavní obsah

Hodlá sesadit primátorku Krnáčovou. Nechce dělat nepopulární rozhodnutí, tvrdí Čižinský

V Praze se musíme opřít o občanskou společnost. Není to kandidatura proti lidovcům, říká Čižinský. Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rada hlavního města je složená z lidí, kteří si navzájem dělají naschvály, kritizuje vládnutí v metropoli starosta Prahy 7 a lidovecký poslanec Jan Čižinský (KDU-ČSL).

Článek

Když díky preferenčním hlasům předběhl ve sněmovních volbách lidoveckou jedničku, exministra kultury Daniela Hermana, a stal se poslancem, mluvilo se o Janu Čižinském jako o stoupající hvězdě české politiky.

Pak ale se svým projektem Praha sobě narazil ve vlastní straně. Do podzimních komunálních voleb nejde za KDU-ČSL, ale s tímto sdružením. „Byl bych lepší primátor. Pokud by Praha sobě uspěla, poslaneckého mandátu se vzdám," říká ve Výzvě Čižinský. „Důvěru voličů jsem nezašlapal. Pokud to tak někdo bere, tak se omlouvám,“ dodává.

Aby mohl s Prahou sobě na podzim kandidovat, potřebuje nasbírat sto tisíc podpisů. Teď jich má tohle sdružení nezávislých kandidátů zhruba dvacet tisíc.

S jakým programem chce Čižinský porazit Adrianu Krnáčovou (ANO)? Proč trvá na tom, že rekonstrukce problematického Libeňského mostu je pro Pražany lepší řešení než stavba nového? A jak by měla jeho stále ještě domovská KDU-ČSL vyjednávat o vládě s ANO? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované