Hlavní obsah

Hodně emotivní loučení legendy. Děkoval Jágrovi a pak to přišlo

Podívejte se ve videu, jak se loučila hokejová legenda Petr Nedvěd.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Podívejte se na poslední pozápasový rozhovor v dlouhé kariéře Petra Nedvěda. Končil slzami.

Článek

I silní chlapi pláčou.

Petr Nedvěd se se slzami v očích rozloučil v zápase druhé nejvyšší tuzemské ligy Benátky – Kladno (2:7) s kariérou. Před nedělním domácím zápasem Liberce ho ještě čeká slavnostní vyvěšení jeho dresu s číslem 93 ke stropu liberecké arény.

Sobotní zápas, v němž dal branku a na další nahrál, se kvůli velkému zájmu diváků, kteří se kromě Nedvěda přišli podívat i na návrat Jaromíra Jágra, hrál v domácí hale libereckých Bílých Tygrů, za něž Nedvěd nastupoval. V zápase byl kapitánem domácích Benátek, které jsou farmou Liberce.

On i Jaromír Jágr byli na konci zápasu vyhlášeni nejlepšími hráči svých týmů a nebylo to jen zdvořilé gesto. Jágr zaznamenal tři asistence, Nedvěd gól a nahrávku.

Na rozdíl od Jágra, jehož kariéra na tuzemských kluzištích bude pokračovat (za prvoligové Kladno, ale na soupisku ho zařadil i extraligový Třinec), Nedvěd s hokejem nadobro končí.

Po zápase s Kladnem proto nedokázal skrýt emoce. Otevřeně přiznal, že mu život bez hokeje přijde „prázdnější, něco v něm chybí", ale o návratu na ledovou plochu už nechce uvažovat.

Reklama

Doporučované