Hlavní obsah

Hokej dělá déle než Jágr, ale na něj diváci spíš pískali. Sportovní legenda končí

Unikátní reportáž: Podívejte se, co se děje v kabině hokejových rozhodčích přímo během zápasu.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Podívejte se na unikátní reportáž Seznamu. Rozhodčí Stanislav Barvíř vás provede zákulisím hokejového zápasu Tipsport extraligy.

Článek

Stanislav Barvíř působí v Tipsport extralize už třicátou sezonu. V nejvyšší české soutěži debutoval o rok dřív než Jaromír Jágr, zvládl více než tisíc utkání, podíval se na mistrovství světa. A stále patří mezi nejlepší. Až po této sezoně ukončí svou kariéru, odejde z ledu jako nesmazatelná legenda českého hokeje. Jen se to o něm moc neví. Je totiž hokejový rozhodčí. Tedy ten, na kterého většina fanoušků píská.

Právě Barvíř je hlavní postavou unikátní reportáže, kterou Seznam natáčel v zákulisí hokejového šlágru. Zkušený sudí odhaluje v otevřené zpovědi život hokejových rozhodčích. Zatímco hokejisté si v Tipsport extralize vydělávají i statisíce měsíčně, pro rozhodčí je hokej především koníček. Za určitých okolností jim není proplacena ani cesta na zápas.

Zaslouží si větší respekt?

Podívejte se, jak v kabině prožívali zápas Liberce s Třincem. A jak vůbec vypadá jejich běžný zápasový den.

Reklama

Doporučované