Hlavní obsah

Hokejová osmnáctka senzačně porazila Kanadu a bude na MS bojovat o medaile

Foto: narodnitym.cz

Reklama

Český výběr hokejistů do osmnácti let vyřadil reprezentaci Kanady ve čtvrtfinále mistrovství světa. Kanaďanům nepomohl ani závěrečný tlak při hře bez brankáře a Češi si tak připisují cennou výhru 2:1.

Článek

Do čtvrtfinále mistrovství světa v Rusku šli čeští hokejisté jako velcí outsideři. O to překvapivější byl vstup do zápasu, kdy se ve dvanácté minutě prosadil pardubický útočník Matěj Blümel. Těsný náskok dokázal český výběr držet až do poloviny třetí třetiny, kdy Petr Čajka prostřelil kanadského gólmana a zvýšil na 2:0.

Ani následné snížení stavu z hokejky kanadského hráče Tye Dellandrea nedokázalo český tým rozhodit. Nejtěsnější možný náskok se mladíkům podařilo udržet i v závěrečných vteřinách při hře proti šesti Kanaďanům, kteří odvolali brankáře. Zámořský favorit, jenž vyhrál všechna čtyři utkání základní skupiny, tak poprvé padl.

Češi tak mají možnost dosáhnout na první cenný kov od stříbra z roku 2014 z šampionátu ve Finsku. O jistotu medaile se utkají v semifinále s Američany, kteří díky třetí třetině (4:0) přehráli Rusko jasně 5:1. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Švédsko a Finsko. Švédové deklasovali Slováky 6:1, Finsko si přesvědčivě poradilo s Běloruskem 5:2.

Reklama

Doporučované