Hlavní obsah

Hokejové Slovensko, těš se! Na šampionát míří hvězdná ruská mašina v čele s Ovečkinem i nadupaní Švédové

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Mistrovství světa v hokeji začíná 10. 5. Ovečkin může být při tom.

Reklama

Mistrovství světa v ledním hokeji v Košicích a Bratislavě začíná už 10. května a hokejoví fanoušci se mají na co těšit! K našim sousedům míří na šampionát plno hvězd z NHL.

Článek

Každoroční hokejový svátek začíná už za necelé dva týdny. Na Slovensko přijede řada hvězd z NHL. V prvním kole play off nejlepší hokejové ligy světa totiž vypadla většina favoritů s nejlepšími hráči soutěže. Příkladem může být loňský vítěz Stanleyova poháru Washington Capitals. Úřadující šampiony vyřadila Carolina s výborně chytajícím Petrem Mrázkem a na mistrovství světa tak může dorazit i kapitán týmu z hlavního města USA Alexandr Ovečkin.

Ovečkin ale není jediná „megastar“ z NHL, kterou šampionát může vidět. Velkým tahounem pro diváky bude i jeho reprezentační kolega a vítěz bodování základní části Nikita Kučerov. Pětadvacetiletý útočník pro změnu vypadl se svou Tampou Bay v prvním kole s Columbusem. Jinak nedopadl ani Jevgenij Malkin s Pittsburghem a první lajna „ruské sborné“ tak bude obrovskou útočnou zbraní.

Pozadu ale nezůstanou ani Švédové. Na šampionát dorazí se zkušeným týmem, plným hráčů z NHL. Hlavní tváří „Tre kronor“ bude brankář Henrik Lundqvist. Už sedmatřicetiletý gólman New Yorku Rangers sice letos v NHL nezažil svou nejpovedenější sezónu, ale stále je pro švédskou reprezentaci velkou posilou.

V silném složení dorazí i reprezentační výběr Spojených států amerických. Hlavní hvězdou USA bude bezpochyby útočník Chicaga Blackhawks Patrick Kane. Třicetiletý útočník bude zároveň kapitánem Američanů, stejně jako tomu bylo v minulém roce, kdy si tým USA odvezl bronzové medaile.

Mezi outsidery už nepatří ani Švýcaři. Hokejisté „helvétského kříže“ na minulém mistrovství světa postoupili dokonce do finále a po prohře v samostatných nájezdech proti Švédsku si odvezli stříbrné medaile. Ambiciózní švýcarský tým bude chtít úspěch z minulého šampionátu napodobit. Hlavní zbraní by měl být útočník Minnesoty Kevin Fiala.

Reklama

Související témata:

Doporučované