Hlavní obsah

Hokejový kotel v Plzni se v neděli zavře. Disciplinární komise potrestala vulgarity

Plzeňský hokejový klub musí uzavřít svůj kotel.

 

Reklama

Plzeňští hokejoví fanoušci budou mít v neděli při domácím zápase proti Chomutovu uzavřený sektor kotle. Disciplinární komise klub potrestala za vulgární skandování fanoušků na adresu hostů a rozhodčích. Uzavřený sektor bude mít v nedělním zápase také brněnská Kometa.

Článek

Klub HC Škoda byl v letošní sezoně potrestán za přestupky už jedenáctkrát. Desetkrát komisi vadilo vulgární skandování na adresu rozhodčích a soupeře, v jednom případě vhazování předmětů na led. Celkové pokuty už přesáhly 140 tisíc, plzeňský klub dostal i dvě napomenutí a jedno podmíněné uzavření sektoru.

Příznivci klubu s trestem nesouhlasí. Podle Michala Haaseho, jednoho z nich, je fandění v Plzni obdobné jako na ostatních stadionech. Tresty přitom směřují jen na Plzeň a Brno.

„Není řešením vyhánět fanoušky hokeje ze stadionů uzavíráním celých sektorů,“ souhlasí generální manažer Martin Straka a dodává, že s vulgaritami také nesouhlasí, ale fanoušků klubu si váží.

Klub situaci s fanoušky intenzivně řeší po celou sezonu, vkládá energii i finance do kampaně Fandíme slušně, s fanoušky komunikuje a naposledy přistoupil i k osobnímu apelu hráčů a vysvětlením celé situace osobním dopisem fanouškům.

Reklama

Doporučované