Hlavní obsah

Hokejový talent Kaut podstoupil týden před draftem NHL operaci srdce

Foto: Profimedia.cz

Martin Kaut podstoupil v pražském IKEMu operaci srdce.

Reklama

Martin Kaut, pardubický hokejový talent a česká naděje v draftu NHL, podstoupil operaci srdce. Zákrok byl plánovaný, na potíže osmnáctiletého útočníka se přišlo při lékařské prohlídce před fyzickými testy hráčů, kteří do draftu půjdou.

Článek

O tom, že zákrok proběhl bez problémů, informoval sám Kaut na svých sociálních sítích. „Podstoupil jsem operaci srdce a jsem rád, že dopadla dobře. Za chvíli pojedu domů, příští týden mě čeká draft do NHL,“ napsal Kaut na sociálních sítích.

Draft NHL se uskuteční v americkém Dallasu 23. června. Předcházely mu fyzické testy a pohovory s kluby NHL. Ty osmnáctiletý Kaut stihl, k fyzickým testům se už nedostal. Lékařská prohlídka odhalila blíže nespecifikovaný problém se srdcem. Kaut tehdy uvedl, že jde v podstatě o rutinní zákrok. 

Pro server Hokej.cz před týdnem řekl, že vada srdce byla neslučitelná s vrcholovým sportem. Po návratu z USA proto Kaut vyhledal pomoc v pražském IKEMu, kde se ho ujal uznávaný kardiochirurg Jan Pirk.

V seniorském hokeji se odchovanec Žďáru nad Sázavou představil poprvé v sezoně 2016/2017. Průlomový pro něj byl uplynulý ročník, v základní části nasbíral 16 bodů, v play-off v sedmi zápasech pak bodů 5. Třineckým Ocelářům dokonce vstřelil hattrick. 

Díky tomu si ho trenér národního týmu Josef Jandač vybral pro přípravu na mistrovství světa. Do Kodaně s týmem odcestoval, na konečnou soupisku se však už nevešel. 

Největší českou hvězdou na letošním draftu NHL je bezpochyby Filip Zadina. Tabulky ho v tuto chvíli řadí na třetí místo. Ale právě i Kauta ještě před operací experti řadili poměrně vysoko. 

Reklama

Související témata:
Martin Kaut

Doporučované