Hlavní obsah

Holka, kterou nebaví jenom pálit rány. Vyhrát grandslam je víc než být světová jednička, říká Markéta Vondroušová

O Markétě Vondroušové odborníci tvrdí, že hraje z českých hráček nejrozmanitější tenis.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na žebříčku WTA je momentálně pátou nejvýše nasazenou tenistkou z České republiky. Devatenáctileté Markétě Vondroušové věští tenisoví odborníci už nyní zářnou budoucnost. V rozhovoru pro Seznam Zprávy se nadějná hráčka rozpovídala o uplynulé sezoně, plánech do budoucna, ale i o důvodech jejího rozmanitého tenisového stylu.

Článek

Rok 2018 začala Markéta Vondroušová na konci sedmé desítky žebříčku WTA. Na něm se nejprve posunula do elitní padesátky, aby se následně propadla až na začátek druhé stovky. Na konci sezony ale opět figuruje na pozicích, na kterých v lednu začínala. „Obhajovala jsem hodně bodů z loňské sezony, takže bylo mým hlavním cílem udržet se v první stovce. Sezona nebyla nejlepší ani nejhorší, naštěstí jsem měla vydařený konec roku, takže můžu sezonu hodnotit pozitivně,“ říká Vondroušová.

Na prvních třech grandslamech roku (Australian Open, French Open a Wimbledon) vyhrála devatenáctiletá Češka pouze jeden zápas. Na US Open ale došla talentovaná Vondroušová až do osmifinále, kde podlehla Ukrajince Tsurenkové. Ve finále tohoto grandslamu došlo ke známému incidentu mezi Serenou Williamsovou a umpirovým rozhodčím Carlosem Ramosem. „Z mého pohledu neudělal rozhodčí nic špatně. Nečekala jsem, že by se mohla takhle zkušená hráčka chovat. Nepřišlo mi to od ní fér už jen kvůli Naomi Ósakaové, která si svůj senzační triumf moc neužila, protože se všechno točilo kolem Sereny,“ myslí si Vondroušová.

O Markétě Vondroušové tenisoví odborníci tvrdí, že hraje z českých tenistek zdaleka nejrozmanitější tenis. Tato slova potvrzuje i sama hráčka „Žádný vzor nemám, ale zkrátka se mi nelíbí tenis, který je postavený na tom, že se jenom pálí rány od základní čáry. I když jsem v roli diváka, tak se mnohem radši dívám na hráče, kteří chodí na síť nebo občas zahrají kraťas. I pro fanoušky je to podle mě mnohem větší zážitek a já se tak cítím nejlépe,“ vysvětluje Vondroušová.

Devatenáctiletá česká tenistka dlouhodobě spolupracuje s trenérem Jiřím Hřebcem, kterého na konci letošní sezony doplnil také Jan Hernych. „V tomto složení půjdeme i do následujícího ročníku. Oni spolu spolupracovali už v minulosti, navíc všichni působíme na Štvanici, takže tréninky probíhají takhle ve třech. Jan Hernych se mnou pak bude objíždět turnaje a věřím, že nám to takhle bude klapat,“ dodává Vondroušová.

Reklama

Související témata:

Doporučované