Hlavní obsah

Hollande zrovna otvíral novou rychlodráhu, když sniperovi omylem vystřelila puška

Střelba při projevu francouzského prezidenta.

 

Reklama

K výstřelu došlo při projevu francouzského prezidenta. Kulka zranila dva lidi.

Článek

Francouzská policie vyšetřuje incident, který se stal během dnešní návštěvy prezidenta Françoise Hollanda ve městě Villognon na jihozápadě země. Zřejmě náhodný výstřel ze zbraně elitního střelce zranil dva civilisty. Na místě byli ošetřeni a následně převezeni do nemocnice, uvedl server Charentelibre.fr.

Prezident byl zrovna uprostřed projevu, když se ozval výstřel, který ohromil celý sál. „Doufám, že to není nic vážného," poznamenal prezident, který ve Villognonu otvíral novou trať pro rychlovlaky. „Ne, nemyslím si," dodal a pokračoval ve svém projevu.

„Rána vyšla ze zbraně elitního střelce ze zvláštní jednotky četnictva, který byl poslán na střechu asi 100 metrů od místa, kde prezident přednášel projev. Zbraň vystřelila nešťastnou náhodou, když střelec měnil pozici," citoval server místního prefekta.

„Kulka nejprve proletěla stanem, kde se měla konat recepce. Naštěstí byl prázdný. Pak proletěla stehnem číšníka, než skončila v lýtku jiného, asi dvacetiletého zaměstnance, který se skácel na zem," poznamenal server a dodal, že Hollande za oběma zraněnými zašel, aby je podpořil.

Reklama

Doporučované