Hlavní obsah

Hollywoodská aféra sílí. Vyšetřovatelé řeší už dvacet případů sexuálního obtěžování

Dosavadní poměry v Hollywoodu se bortí jako dům z karetVideo: AP

 

Reklama

Vyšetřovatelé se zabývají jak obviněními z nemravného jednání, tak i ze znásilnění - na přetřes přišli nejen známí provinilci, ale i další členové amerického zábavního průmyslu.

Článek

Losangeleská policie vyšetřuje téměř dvacet případů sexuálního obtěžování týkajících se známých osob z Hollywoodu. Počet ale pravděpodobně není konečný, podle policie ještě poroste, napsal s odkazem na šéfa vyšetřovatelů zpravodajský server NBC News.

Vyšetřovatelé se zabývají jak obviněními z nemravného jednání, tak i ze znásilnění - na přetřes přišli nejen známí provinilci, ale i další členové amerického zábavního průmyslu. Tisíce lidí, převážně žen, se sešly v ulicích Hollywoodu, aby v rámci kampaně #MeToo protestovaly proti sexuálnímu obtěžování.

Producenta Weinsteina obvinilo ze sexuálního obtěžování přes 85 žen

Hollywoodská krize odstartovala mnohočetným obviněním vlivného producenta Harveyho Weinsteina. Ze sexuálního obtěžování ho zatím obvinilo přes 85 žen, mezi něž patří například herečky Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow nebo Eva Greenová.

Do aféry jsou zapleteni například i herci Kevin Spacey, Steven Seagal nebo Dustin Hoffman. Kevina Spaceyho obvinil na konci října herec Anthony Rapp, jenž tvrdí, že se ho Spacey snažil v roce 1986 svést. Rappovi bylo tehdy 14 let. Obviněný herec se omluvil přes příspěvek na sociální síti Twitter a vyšel ven s přiznáním, že je gay. Televize Netflix pozastavila seriál Dům z karet se Spaceym v hlavní roli. Členové štábu uvedli, že je Spacey také obtěžoval.

Skandál se ale netýká jen Hollywoodu. Obviněni byli i vrchní političtí představitelé, například kandidát do Senátu Roy Moore. Kandidující republikán měl mimo jiné podle výpovědí u sebe doma osahávat polonahou čtrnáctiletou dívku.

Reklama

Doporučované