Hlavní obsah

Home office v době koronaviru znamená, že pracujeme déle

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Průzkumy naznačují, že z domova pracujeme průměrně o několik hodin déle než běžně. Další zajímavosti k pandemii najdete v našem newsletteru.

Reklama

Článek

To nejdůležitější

Po Velikonocích chce Ministerstvo zdravotnictví zavést nový způsob karantény. Bude založená na nástroji, který zpracovává polohová data o nakažených a jejich kontaktech. Spolupracují na něm IT experti ze skupiny COVID19CZ, jejíž součástí je i portál Seznam.cz.

Ať už Andreji Babišovi napsal včerejší projev kdokoliv z jeho týmu, v souvislosti s pandemickou krizí premiér pronesl nejlepší projev své politické kariéry. Pokud jste ho nestihli, tady si ho můžete přečíst.

Olympijské hry v Tokiu se definitivně odkládají na rok 2021. Japonský premiér Šinzó Abe se na tom domluvil s prezidentem Mezinárodního olympijského výboru Thomasem Bachem.

První český pacient dostal antivirotikum remdesivir americké společnosti Gilead. Taxikáři, který leží ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, lékaři podali první z deseti plánovaných dávek.

Přestože jde o experimentální léčbu, expert na globální rizika Jan Kulveit z Oxfordské univerzity vidí právě v remdesiviru jeden z důvodů, proč být mírně optimistický.

Čeští majitelé restaurací a kaváren píší vládě. Chtějí po ní jasné záruky finanční pomoci.

Britská vláda včera oznámila sérii kroků proti šíření koronaviru, které se blíží podobným opatřením v dalších evropských zemích: ven se smí jen do práce, na nákup nebo zacvičit si na čerstvém vzduchu.

Jiný pohled

Centrum Prahy opustili turisté, o Airbnb není zájem, a tak jsou nájmy na Praze 1 najednou levnější než před 15 lety. Aktuálně je možné si pronajmout byt na Staroměstském náměstí nebo u Karlova mostu za 15 tisíc korun.

Spouštíme poradnu, v rámci které se dotazy všech majitelů malých a středních byznysů pokusíme zodpovědět společně s odborníky z oboru práva, daní i financí. Takže jestli řešíte, kolik musíte platit zaměstnancům nebo kdy máte nárok na kompenzaci, sledujte seriál Záchrana byznysu.

Pracovní dny lidí, kteří se v důsledku koronavirové epidemie stali zajatci home office, jsou delší. V USA se lidé při práci z domova činí v průměru o tři hodiny denně déle, v Británii, Francii nebo Španělsku pracují o dvě hodiny víc než běžně.

Stanice Českého rozhlasu Vltava zpřístupnila řadu klasických děl české literatury v podání předních herců. K poslechu knih Erbena, Němcové, Nerudy, Čapka, ale i Vaculíka nebo Klímy přizvěte i děti, které si tak příjemně doplní seznam povinné četby.

Město New York vydalo speciální seznam doporučení, jak si v časech pandemie užít sex, aniž byste se museli bát nákazy. Stručně: nejlepším partnerem jste teď sami sobě vy, hned na druhém místě to je někdo, s kým už ideálně žijete. Na všechno ostatní tu je video.

S tím se pro dnešek loučíme. Pokud ještě nejste přihlášeni k odběru newsletteru, neváhejte.

Buďte zdrávi.

Reklama

Doporučované