Hlavní obsah

Homosexuál a defraudant? Fámy Macrona nepoškozují, ale obracejí ho proti Kremlu

Macron homosexuál a defraudant? Tyto fámy jej nezničí, míní expertka.

 

Reklama

Pravděpodobný příští prezident Francie se jako jediný ze čtveřice nejsilnějších kandidátů nezasazoval o zrušení sankcí vůči Rusku. Chtěl ale s Moskvou otevřít nové kolo vyjednávání.

Článek

Čerstvý hackerský útok může dovršit Macronův přerod v zarputilého nepřítele Moskvy. Nic na tom nemění ani to, že bude velmi těžké prokázat, kdo za akcí stál. S částí ruských médií, loajálních Kremlu, už ostatně favorit prezidentských voleb vede otevřený boj.

Na jedné straně obrovské množství informací, podle listu Le Monde dokonce 15 gigabajtů. E-maily, fotky, smlouvy, vše ze zákulisí kampaně Emmanuela Macrona.

Na druhé straně je informací žalostně málo. Třeba o tom, zda tento balík obsahuje možnou rozbušku skandálu, který by prezidentského favorita poškodil. Nebo o tom, kolik z těchto informací je falešných a byly mezi ty pravé přimíchány uměle, aby Macrona očernily.

A především chybí odpověď na zásadní otázku. Kdo se na poslední chvíli pokusil ovlivnit francouzské volby.

Odpověď nemohla Seznam Zprávám dát ani politoložka a expertka francouzského ministerstva obrany Amélie Zima. Upozorňuje ale na to, že už během zimy Macronův volební štáb jeden útok zažil. Japonská firma později vysledovala stopu hackerů do Ruska. To ale není jediný důvod, proč má Emmanuel Macron zaděláno na silnou osobní nevraživost vůči Putinově vládě.

Podívejte se ve videu nahoře.

Perverzní zmije s rybíma očima

Jako by nestačil proud jízlivých poznámek k tomu, že si vzal o 24 let starší ženu, která má už sedm vnoučat. Kremlem kontrolovaná média o Emmanuelu Macronovi už napsala mnohem pikantnější a potenciálně ničivější zprávy. Podle agentury Sputnik a televize RT, které fungují jako prodloužená ruka Kremlu, je Macron „skrytý homosexuál“, který zastupuje vlivnou homosexuální lobby.

Noviny v samotném Rusku byly ještě nelítostnější. Komsomolskaja pravda Macrona tituluje jako „psychopata a loutku v rukou Rothschildů“. Jeho manželku neváhal list označit za zvrhlou, „vrásčitou starou ženu“. Další vládní deník, Rosijskaja Gazeta, se naplno pustil do analogií z říše zvířat; Macron je podle něj „zmije probuzená ze zimního spánku“ s „rybíma, mírně vykulenýma očima“. Emmanuel Macron po sérii podobných článků vykázal před dvěma týdny Sputnik a Russia Today ze svých veřejných akcí.

Hackerský útok, zveřejněný jen krátce před otevřením volebních místností, zřejmě nemůže zvrátit poměr sil za situace, kdy podle průzkumů dělí Emmanuela Macrona od jeho soupeřky Marine Le Penové náskok dvaceti procent. Daleko větší vliv ale může mít na Macronovo odhodlání, čelit do budoucna ruskému tlaku.

Reklama

Související témata:

Doporučované