Hlavní obsah

Hon na muže s lukem trvá v Německu již druhý den. Školy zůstaly zavřené

Foto: Profimedia.cz

Na pátrání se podílí také vrtulník.

Reklama

Německá policie v pondělí pokračuje v rozsáhlém pátrání po ozbrojeném muži, který v neděli na jihozápadě Německa sebral zbraně policejní hlídce a utekl do lesa. Školy a školky v oblasti zůstaly z preventivních důvodů zavřené.

Článek

Po muži, který měl u sebe mimo jiné luk a šípy, v pondělí i nadále pátrají v okolí města Oppenau stovky policistů a nad oblastí poblíž hranic s Francií byl uzavřen vzdušný prostor, píše agentura DPA.

„Podezřelého z trestného činu jsme ještě nenašli,“ připustil v pondělí policejní mluvčí Yannik Hilger. Na pátrání se podílí i speciální jednotka, policejní psovodi a do akce byl nasazen vrtulník. Uzavřeno bylo několik silnic v oblasti.

Zavřené z preventivních důvodů v pondělí zůstaly také školy, školky a pláže u města Oppenau, informuje deník The Guardian. Všem tamním rezidentům bylo policií doporučeno zdržovat se v bezpečí domova a pokud možno nebrat žádné stopaře, kteří se v oblasti vyskytnou.

Muže bez stálého bydliště přišli v neděli ráno zkontrolovat do chatrče v městečku Oppenau čtyři policisté, informovala agentura DPA. Zpočátku byl velmi vstřícný a s policisty spolupracoval, proto podle mluvčího Holgera nemohli muži zákona předvídat, že náhle vytáhne zbraň a donutí je vydat střelné zbraně.

Jedenatřicetiletý muž pak i se služebními zbraněmi policistů utekl do lesa, v němž se pravděpodobně velmi dobře vyzná. Yves Etienne Rausch tak má nyní u sebe několik střelných zbraní a je schopen se dopustit násilí, varovala policie. Ta podle listu Bild také uvedla, že Rausch nyní disponuje přibližně 64 náboji.

Podle policie muž vyhledává už několik týdnů útočiště v lese poté, co byl vystěhován ze svého bytu. Německé noviny Baden Online také informovaly, že si Rausch měl v minulosti odsedět ve vězení trest za to, že vystřelil šíp na svou bývalou přítelkyni.

Reklama

Související témata:

Doporučované