Hlavní obsah

Honest Guide nově jako kniha: Exkluzivně pražskými ulicemi s Jankem Rubešem a Honzou Mikulkou

Honest Guide: Spousta majitelů se rozhodla, že nechtějí jen předražené podniky pro turisty. Musíte je ale najít.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

„Nejlepší aplikace na prohlídku centra Prahy je budík,“ říká Janek Rubeš. Před osmou ráno tam jsou jen běžci a také svatebčané z Asie, co se přijeli vyfotit na Karlův most. „Potom je potkáváme v ‚Mekáči’ v Mostecké ulici. Sedí tam i několik párů ve svatebních šatech,“ dodává Honza Mikulka.

Článek

„Královské cestě říkáme minové pole, kde je jen pár útočišť,“ říká Janek Rubeš s Honest Guide. Patří mezi ně třeba kavárna Roesel v Mostecké, studentský podnik v budově DAMU v Karlově ulici nebo Skautský institut na Staroměstském náměstí.

„Náš nový knižní průvodce chce na taková místa upozorňovat, bedekr ale nečekejte. Prostě jsme bez ladu a skladu vybrali padesát zajímavostí. Návštěvník Prahy si je musí najít sám,“ dodává Honza Mikulka. Hned několik z nich jsme prošli ráno, když davy turistů ještě spaly.

Kniha vychází z populárních videí, která dvojice už několik let točí. „Jde nám o to, aby si centrum hlavního města mohli užít nejen zahraniční turisté, ale také třeba čeští návštěvníci z jiných měst,“ říkají autoři.

Netvrdí, že je turismus špatný, spíš chtějí upozornit na půvab metropole, který je často skrytý pod nánosem komerčního marastu, zaručeně tradičních pochutin i (ve velké míře nelegálních) reklam.

Co v Praze neminout? Co samotné autory Honest Guide překvapilo? A jaké ilustrace pro ně vytvořila výtvarnice Eliška Podzimková? Prohlídku Prahy i rozhovor s ilustrátorkou sledujte v úvodním videu.

Rozhovor je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby, který vysíláme každý pátek od 20 hodin v Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované