Hlavní obsah

Honička v centru Prahy skončila bouračkou, kradené auto řídil muž bez dokladů

Policie pronásledovala vůz od křižovatky U Bulhara až k Bubenskému nábřeží.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská městská policie zveřejnila video, které ukazuje divokou honičku v ulicích centra metropole. Honička se odehrála v noci ze soboty na neděli a skončila nehodou.

Článek

Řidič kradeného auta i jeho spolujezdec se pokusili o útěk, když za jízdy vyskočili z auta. Vše je zaznamenáno kamerami a můžete se na to podívat ve videu v úvodu článku.

Honička začala na křižovatce U Bulhara nedaleko pražského hlavního nádraží. Strážníci si tam ve dvě hodiny ráno všimli auta, které nemělo rozsvícená světla, a tak ho chtěli zastavit. Auto začalo ujíždět. Postupně projelo ulicemi Politických vězňů, Panská, Na Příkopech a Hybernská, kde se ho strážníci pokusili zastavit na křižovatce s Dlážděnou. Auto se ale vytvořené překážce vyhnulo a pokračovalo Havlíčkovou, přes Petrské náměstí do Revoluční a dále po Štefánikově mostě. Za ním zatočilo směrem do Holešovic, kde na Bubenském nábřeží divoká honička skončila.

Ujíždějící vůz tam zezadu narazil do jiného auta a stal se nepojízdným. Řidič i spolujezdec v tu chvíli z auta vyskočili a chtěli utéct. To se jim ale nepodařilo a strážníci je na místě zadrželi.

Vzápětí se ukázalo, že ujíždějící auto bylo kradené a jeho řidič neměl řidičský průkaz.

Na místě musela být zastavena také tramvajová doprava, protože jedno z havarovaných aut narazilo do sloupu trakčního vedení.

Případ nyní vyšetřuje Policie ČR.

Reklama

Doporučované