Hlavní obsah

Horáček utratil za kampaň první milion. Popsal svou další strategii

„Stojím proti tomu, co tady praktikuje pan inženýr Zeman,“ říká Michal Horáček.

 

Reklama

Textař Michal Horáček se nevzdává ambice porazit Miloše Zemana už v prvním kole prezidentských voleb. „Pro výhru udělám všechno,“ říká odhodlaně v rozhovoru pro Seznam.

Článek

Michal Horáček říká, že se za opětovnou kandidaturu Miloše Zemana modlil v kostele – a vyšlo mu to: „Kdyby odešel a nekandidoval, zbyla by za ním zvláštní legenda člověka, který se upracoval pro dobro vlasti a nebyl podroben zkoušce v reálném životě.“

Na druhou stranu je rozladěn z toho, že Zeman se rozhodl kandidovat bez přímé volební kampaně, účasti na volebních diskusích a konfrontace s dalšími prezidentskými uchazeči: „Za to jsem se nemodlil,“ říká s nadsázkou.

Lepší nabídka než Schwarzenberg

Horáček se v rozhovoru jednoznačně vymezuje vůči Zemanovi a spoléhá na to, že Zeman v minulých volbách těžil z toho, že proti němu stál Karel Schwarzenberg, kterého řada lidí nebyla ochotna volit. „Když teď budou mít voliči lepší nabídku, mnozí z nich ji zváží,“ říká Horáček.

To, že sám nezískal ani vlažnou podporu žádné politické strany, prezentuje jako výhodu, i když z téhle situace pro něj přímo plyne riziko většího množství dalších Zemanových protikandidátů, kteří budou ujídat ze stejného koláče voličských hlasů.

V rozhovoru, který najdete ve videu nahoře v tomto textu, Michal Horáček mluví mimo jiné o tom, kolik už ho stála prezidentská kampaň, kolik už objel českých a moravských měst, kdy hodlá nasadit billboardy a kolik do nich chce investovat. Odpovídá také na otázku, za co se v kostele modlí teď.

Miloš Zeman: Jak oznámil, že bude znovu kandidovat?

Reklama

Doporučované