Hlavní obsah

Horáčkův problém? Chování před kamerami, říká dokumentarista. Točil zákulisí prezidentské kampaně

Výzva Seznamu: Dokumentarista Robin Kvapil poodhalil, co zjistil v zákulisí prezidentské kampaně.Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nabídka natočit film ze zákulisí prezidentské kampaně se nedala odmítnout, říká dokumentarista Robin Kvapil. Jeho film Máme na víc by se měl v kinech objevit v létě. V rozhovoru z něho uvidíte ukázky.

Článek

„V mém filmu je Michal Horáček autentický, mnohem přirozenější,“ srovnává filmový dokumentarista a brněnský zastupitel Robin Kvapil to, jak neúspěšný kandidát na Hrad působil na obrazovkách během kampaně.

Kvapil byl v Horáčkově volebním týmu. Je také autorem výzvy proti zvolení komunisty Zdeňka Ondráčka na post šéfa poslanecké komise pro kontrolu GIBS. Začátkem prosince z tohoto tématu úspěšně udělal součást předvolebního boje.

„Kdybychom to nezvedli, možná by Ondráček dnes v čele komise pro kontrolu GIBS byl,“ říká Kvapil. (Ukázku, jak se kampaň ‪#‎kdomlcisouhlasi‬ rodila, uvidíte ve videu nad článkem.)

Kdo jeho film zaplatil? Snažil se Michal Horáček cenzurovat nelichotivé záběry? A měla by mít politická satira hranice? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované