Hlavní obsah

Hory čeká o víkendu první velký nápor lyžařů. Kde už spustili vleky?

Zina Plchová, mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec.

 

Reklama

Ode dneška jsou v trvalém provozu všechna hlavní lyžařská střediska v Krkonoších nebo na Vysočině. Příští týden by mělo zahájit sezonu i středisko Deštné v Orlických horách nebo třeba Ještěd na Liberecku.

Článek

Na Černé hoře a v Peci pod Sněžkou je ode dneška otevřeno přes 13 kilometrů sjezdových tratí s 30 až 60 centimetry přírodního a technického sněhu. Ve Špindlerově Mlýně se dnes rozjely tři lanovky. Start na tento víkend ohlásily i areály na Liberecku a Vysočině. Jezdí také už třeba Říčky v Orlických horách nebo železnorudský Ski&bike Špičák.

O víkendu tak hory čekají první letošní větší nápor lyžařů. Díky počasí jsou sjezdovky dobře připravené.

„Začátek zimy je velmi povedený. Kromě toho, že sněžilo, tak teploty byly pod bodem mrazu, což nám umožnilo zasněžovat. Máme tak mix přírodního a technického sněhu,“ říká Zina Plchová ze SkiResortu Černá hora - Pec s tím, že i v dalších dnech se bude zasněžovat.

V areálech jsou v provozu i doplňkové služby jako třeba výukové lokality pro děti či půjčovny.

A jaké jsou ceny?

Například ve SkiResortu Černá hora - Pec se proti loňsku mírně zvedly. Na Špičáku se do 15. prosince lyžuje za nižší ceny - celodenní skipas pro dospělého vyjde na 505 korun, mládež od 15 do 18 let zaplatí 440 korun.

Do hor mohou vyrazit i běžkaři. Rolbou upravené jsou závodní tratě na Benecku, první úpravu má za sebou i Jizerská magistrála. Běžkařský okruh v novoměstské Vysočina Areně je přístupný už od úterý.

Horská střediska před sezonou výrazně investovala. Konkrétně třeba ve SkiResortu Černá hora - Pec to bylo sto milionů korun - třeba i na novou, kilometr dlouhou, čtyřsedačkovou lanovku v areálu Černý důl, na Špičáku to bylo deset milionů korun a dalších pět milionů šlo do oprav zařízení.

Reklama

Související témata:

Doporučované