Hlavní obsah

Hory na severu Čech zapadaly sněhem, bez řetězů nemají auta šanci

Počasí v Libereckém kraji sledoval odpoledne redaktor Seznam Zpráv Jaroslav Gavenda.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Na několika místech v Čechách a na Moravě komplikuji dopravu sníh i vrstvy ledu, nejhorší situace je na jihu země.

Článek

Ochlazení a sněhová nadílka přilákaly do hor na severu Čech tisíce lyžařů, počasí ale také především v neděli výrazně komplikuje na řadě míst dopravu. A pro řidiče jsou zimní pneumatiky a řetězy na cestu povinností. Silnice v Ústeckém a Libereckém kraji jsou zatím sjízdné, vydatné sněžení ale pokračuje. Přeháňky jsou také v Krušných horách a vyšších polohách Libereckého kraje, na Jablonecku už sněží silně. Rozbředlý sníh leží na cestách na Českolipsku, Liberecku a v Jizerských horách.

Téměř všechny jihočeské silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Řidiči musejí být obezřetní především na Prachaticku, kde na vozovkách leží vrstva nového sněhu. Ráno nasněžilo na Českokrumlovsku a sněhové přeháňky se vyskytovaly i na Českobudějovicku a Strakonicku.

Obdobnou situaci hlásili i na Olomoucku a Vsetínsku. Na silnici v Rejvízu na Jesenicku leží nesouvislá zledovatělá vrstva sněhu, dohlednost místy ztěžují sněhové i dešťové přeháňky. V některých úsecích na Vsetínsku hrozí vznik náledí.

Nový sníh leží na mnoha místech na východě Čech. Většinou je po solení rozbředlý, na horách a dalších místech leží uježděná vrstva sněhu. V některých oblastech dál sněží, může se také tvořit ledovka. Pozor si musí dát řidiči v okolí Lanškrouna, Ústí nad Orlicí, Svitav, Žamberka, Rychnova nad Kněžnou nebo Jičína. Uježděný sníh na vozovkách je i v Krkonoších a Orlických horách.

Předpověď počasí: Letošní Vánoce budou na blátě.

Předpověď počasí: Letošní Vánoce budou na blátě.

Reklama

Související témata:

Doporučované